2013. november 10., vasárnap

Disputa - November 04. alhangzottak

Disputa 2013-november 4 közösségi hát.

Újra kezdtük a beszélgetéseket  Nagy Istvánnal lakóhelyünk ügyes bajos dolgairól az érdeklődők számára. Hétfői napon  este 18 órakor  10 en voltunk,  s így mindenki eltudta mondani észrevételét, panaszát, s ki cseréltük információinkat. Pár dolgot továbbítok a Hivatal részére, hogy a felvetéseket próbálják orvosolni.
röviden mikről beszélgettünk;

-          -  Kerox  kft. építkezés- új információnk nem volt, látjuk, hogy földet elegyengették, de más nem mozdul. Felvettették, hogy  jó lenne megtudni, megkérni a Kerox Kft vezetését , hogy tájékoztassa  a város lakosságát, eddig csak a Polgármester információi alapján tudjuk, hogy el állt az építkezéstől a Kerox kft. – ezt a kérést továbbítottam november 5. kedden a Jegyző Úrnak, hogy a  testületi ülésen ( nov. 06 ) fogalmazódjon meg egy ilyen kérés a cég felé.
-        -   Bölcsőde- hol tart? – előtte volt Pénzügyi  Bizottsági ülésünk , ahol mi is ezt a kérdést tettük fel a Jegyző úrnak ( Polgármester Úr nem volt ott jelen ) – azt a választ kaptuk, hogy hát már nem sok van hátra – kis javítások stb. – reméli novemberben átadásra kerül – a hivatali műszaki átadás 1-2 héten beül meg lesz, s talán december 1-el nyithat. megjegyzés: ha diósdi vállalkozók lettek volna  a kivitelezők, akkor nincs 2-3 hónapos csúszás….
-       -     Vadvirág utcai forgalomlassító műtárgyak – fekvőrendőr – Nagy István – felhívta  a Jegyző figyelmét PB ülésen , hogy  a megépített fekvőrendőrök  nem az eredeti terv szerint épültek- 2 kiemelkedő  rész helyett 3 van megépítve- ami nem ugyan az. A jegyző úr megnézeti. Elhangzott vélemények a dispután szintén a jelenlegi  műtárgyat kritizálták.
-         -  észrevétel:  a Szabadság úton a buszmegállóknál kellene egy gyalogátkelő mert  egyre forgalmasabb az út.  – A út egyes szakaszai nagyon rosszak – van két bemélyedő darab , Hermann Feri bácsiéktól  Törökbálint felé, amit minél előbb javítani kellene.
-          - Tó utca vízelvezetése – nagy esőzéskor a lejövő víz befolyik a kertekbe- Tóth Ilona utcai  árok tisztítás ill. összeköttetése a Petőfivel!
-         -  Zrínyi köz – Petőfi 13 csatorna összekötés  helyzete- Víztársulat tudja-
-         -  Petőfi utcai Unitool cég tevékenysége – lakossági panaszok vannak- fehér valami folyik be az árokba néha- környezetvédelmi ellenőrzés- ez ügyben már én is írtam a Jegyző úrnak- választ elmondtam, további intézkedést kérnek a lakosok.
-        -   Mikszáth utcánál kérik a súlykorlátozó  tábla visszahelyezését,
-         -  Diófasor elején a  Interspar felől jőve a  járda nincs rendesen megcsinálva az árok felett- kérik annak rendezését.
-          -  csapágy gyár trafója : nagyon életveszélyes ( nem a gyár tulajdona  már ) omlik- kérik, hogy a Hivatal lépjen ez ügyben.
-         -  Petőfi utca -  Dózsa György   találkozásánál az enyhe kanyarnál lévő árok nincs semmi padka –korlát stb. veszélyes ( kis iskola melletti utca ) – kérik az intézkedést,

-          - Fent a hegyen a Katica bogár utcában egy mobil telefon átjátszó állomást akartak telepíteni, de az ott lakok aláírásgyűjtésére nem építik ott meg, de a Megyes  területére közvetlenül a diósdi  oldalhoz közel lenne mégis megépítve- kérdezik, hogy ez igaz-e Hivatalt kérik, hogy kérjen felvilágosítást Törökbálinttól. 

Rendkívüli Önkormányzati ülés- Október 30.


2013 Október 30. rendkívüli ülés határozatai:

Tárgy: az önkormányzat tulajdonában lévő helyi közutak csatornavezeték építést követő az Önkormányzat beruházásában végzett útépítésekről


Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

345/2013. (VIII. 29.) diósdi öh. az önkormányzat tulajdonában lévő helyi közutak csatornavezeték építést követő az Önkormányzat beruházásában végzett útépítésekről

Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

  1. Nárcisz utca 77 m hossz részén az aszfaltozott rész mellé szegély építését és az út menti szegélyárok komplett megépítését, aszfaltburkolat csatlakoztatását „K” szegélyhez, padkaépítéét zúzott kőből, zöldterület helyreállítását termőfölddel szükség szerint,
800.000 Ft + ÁFA összegben, a csatorna beruházást végző ZIMAX közmű és mélyépítő   Kft - vel elvégezteti,

  1. Ligetszépe utca aszfaltozását a Ligetszépe 33 és a Kodály utca között 343 m hosszon 3,5 m szélességben, 3.965.000 Ft + ÁFA összegben, a csatorna beruházást végző PUHI – TÁRNOK út -  és hídépítő Kft.-vel elvégezteti,

  1. Jolán utca aszfaltozását a Vadvirág és az Erzsébet utca között 244 m hosszon 3.5 m szélességben, 2.500.000 Ft + ÁFA összegben a csatorna beruházást végző PUHI – TÁRNOK út - és hídépítő Kft.-vel elvégezteti,

  1. felkéri a hivatalt, hogy dolgozza ki a lakó-pihenő övezet létesítésének koncepcióját a Vadvirág utca körüli településrészre.

Tárgy: a 3091 hrsz-ú ingatlan ideiglenes villamos energia ellátásáról/ vasúton túli terület /

Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

346/2013. (X. 30.) diósdi öh. a 3091 hrsz-ú ingatlan ideiglenes villamos energia ellátásáról

Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete:
1.      támogatja a 3091 hrsz ingatlan ideiglenes villamos energia ellátás kiépítését a Best-Vill 2000 Kft által adott költségvetés szerint 394.533 + áfa Ft összegben.
2.      felkéri a polgármestert és a jegyzőt a megbízási szerződés megkötésére a Best Vill. 2000 Kft-vel.

Az ülésen nem tudtam részt venni- külföldön voltam.