2014. március 15., szombat

Iskolabővítés lépésről lépésre!

Iskolabővítés lépésről   lépésre.

Tegnap Nagy István Pénzügyi Bizottsági tag találkozott a nagy Iskola mellett lakó Dogy bácsival(Petrov Ivannal) , beszélgettek erről arról és rákérdezett , hogy  miért nem adja el a telkének egy részét, mert az iskolát bővíteni kellene újra.

Dogya bácsi válasza – nagyon szívesen, s  örülne neki, mert  másfél éve, hogy ezzel kapcsolatban beszélt a Polgármester úrral , de azóta nem jelentkezett senki.  Nagyon megköszönné, ha ez ügyben előrelépés történne, szeretné eladni a területet.

A  Pénzügyi Bizottsági ülésen már többször felvetettük, hogy beszéljünk a telek tulajdonosával, mert az iskolát abba az irányba lehet bővíteni. A Hivatal részéről az hangzott el, hogy nem akarják eladni.   Hogy van ez akkor?  Felkérjük a Polgármester urat, hogy tárgyaljon a telek tulajdonosával.

Mindenesetre ennek a beszélgetésnek a tükrében felvetődik az a gondolat, hogy  már egy  évvel ezelőtt  a tervezett 2,5 tanteremmel való bővítés helyett  másképpen lehetet volna előkészíteni az iskola bővítését.  De megítélésem szerint még most sincs későn. Nem lenne célszerűbb a tervezett 85 millió forintot jobban felhasználni és a 2,5 tanterem helyett  - amely maximum egy évre ad megoldást a gondokra- egy hat,vagy nyolc tantermet magába foglaló új szárnyat építeni?

4 vagy 5  új elsős osztály fog indulni és jelenleg egy nyolcadikos  osztály végez! 2015-ben és utána még több  iskolába lépő gyermek  fog jelentkezni! Menjünk elé a gondoknak, ne csak tüzet oltsunk!

A hitelfelvételnek is meg lenne az értelme!

Bogó László

képviselő