2014. május 24., szombat

Európai Parlamenti választások!

Ma Európa Parlamenti választásokra kerül sor.

 Fontos, hogy elmenjünk szavazni,  éljünk európai szavazati  jogunkkal. Lassan elfelejtjük, hogy ez 10 évvel ezelőtt nem így volt! Természetesnek veszünk sok mindent ami  10 évvel ezelőtt még nem volt az.

Nekem az európai választásról nem Brüsszel jut először eszembe, hanem az, hogy európaiként egy olyan közösség tagja vagyok, amely  nemcsak földrajilag , hanem  kulturálisan, szellemileg, gazdaságilag köt össze minket, európai polgárokat.  Az európai nemzetek polgárai szabad akaratukból  egy közösséget hoztak létre, mely befolyásolja   mindennapi életünket.

Volt szerencsém  megnézni pár országot, várost, falut, megismerni kulturális értékeket, gazdasági  helyzetet. Nekem mindig az emberek jutnak eszembe, azokat akikkel kapcsolatba kerültem, munka révén,  partner települési kapcsolatok révén, kulturális kapcsolatok résvény, vagy csak mint turista, járva Európát. Azt tapasztaltam, hogy velünk  magyarokkal kedvesek, mosolygósak az emberek, részesei vagyunk, mint ők, ennek a nagy nemzetközi közösségnek.Elfogadjuk egymást, tiszteletben tartjuk egymást, tiszteljük  egymás nemzeti kultúráját, de számos területen összeköt minket Európa, Európai Unió. 

Közös jövőnk alakulása, de  Magyarország  jövője ,  saját életünk ,  gyerekeink, unokáink jövője is akár hogy is nézzük,  az Európai Unió sorsától is függ. Akár merre fog alakulni. Jelenlegi rendszer biztos hogy nem tökéletes, számos problémát, kérdést vett fel, de hogy ez merre alakuljon, az rajtunk is múlik,  ki milyen jövőt szeretne , az szavazatával tudja kinyilvánítani.

Tehát fontos, hogy éljünk állampolgári, európai állampolgári jogunkkal, s szavazzunk!

2014. május 22., csütörtök

Disputa Június 02. hétfő 18 óra



A dispután a lakossági észrevételek mellett beszélgetünk, véleményt - információt cserélünk közös dolgainkról, Diósdról, itt ahol élünk. pl. felhívták a figyelmemet a lakótelep mellett lévő gyalogútra, ahol árok van, s az ároknál lévő 'korlát' 'hiányosságaira' azaz félbe lett hagyva a munka - ki tudja mikor, már rozsdásak a vasak. Jelzem a Hivatalnak, hogy a Városgazdával sürgősen csináltassa meg, mert balesetveszélyes.