2014. december 7., vasárnap

6. Hét a Hivatalban...

6. hét a Hivatalban…

2014.december 01. hétfő.
- 9,00 vezetői- múlt héten történtek, e héten várható események, programok. Kiss Zoltán    neveztük ki ideiglenesen a Igazgatási és Településüzemeltetési  Iroda vezetőjének. Dr Medvecki Imre visszament a volt munkahelyére dolgozni.
- A Egészségház liftjével kapcsolatosan egyeztettünk Mezőfi Lászlóval , műszaki ellenőrrel s Elek Éva munkatárssal.
- délután a fogadóórán 4-en voltak,
-16 ,00 Pénzügyi Bizottság ülése – pót napirendek megtárgyalása, a csatorna ’B’ programmal kapcsolatos egyeztetés Sohajda Lajos úrral Diósdi Víziközmű Társulat elnökével  és Kovács Péter Barna – projektvezetővel.
18 óra- lakossági beszélgetések – közösségi ház – több probléma felvetődött
2014,december 02, kedd;
-          de. a Diósdhéj újság leendő főszerkesztőjével és az újsághoz kapcsolódó képviselőkkel s a lapkiadóval beszéltük meg a következő év terveit.
-          16 óra önkormányzati ülés –
2014.december 03. szerda;
                -   sok aláírni való


               - Iskolaépítés műszaki  megbeszélés- kiderült, hogy a építkezés 50%-os állapotban van, de a
beépítendő –ajtók , ablakok, stb. csak megrendelve vannak – s nincsenek beszerelve még- amit  csak akkor fogadhat el az NSK( Nemzeti Sport központok ) ha be vannak szerelve, addig nem fogadja el a teljesítést. Az 50% már  megrendeléssel teljesítve van- ebből vita támadt, de a szerződésben leírtakat be kell tartani … egyeztetés kell a főellenőrrel a NSK-ban, elfogadják-e  a megrendelt nyílászárókat, ha igen akkor lehet a második ütemet fizetni, mert ha nem a vállalkozó kerül fizetési gondba.  – Péntekre megoldódott…
-          Érdi Rendőrkapitányság tájékoztatója volt Érden a polgárok házában.
2014.december 04, csütörtök;
- számítógépes  feldolgozása könyvelésnek, hogy jobb , érthetőbb, használhatóbb adatokkal áttekinthető legyen a költségvetés egy diósdi cég jelentkezett erre, hogy megcsinálja.
- Lift ügyben megbeszélés a kivitelezővel, 1,1 millió Ft ködbért állapított meg a szerződés  alapján  a műszaki ellenőr- Mezőfi László, amit nem fizetünk ki  a felvonó kivitelezőjének, mert csúsztak az átadási idővel.
- Megbeszélés volt a januári disznóvágással kapcsolatban. A mi véleményünk az, hogy ez legyen egy hagyományőrzés , azaz a Német Nemzetiségi Önkormányzat  csinálja a Hagyományőrző Klubbal. A helyszínben nem tudtunk megegyezni , a mi javaslatunk az volt, hogy ne az iskolában legyen. Erről még egyeztetnünk kell. Javasoltuk, hogy csak diósdi lakosok vehessenek részt némi ellentérítés fejében.
2014 december 05. péntek.
-          reggel Csatorna Társulási ülés Érden. Három önkormányzat- Érd , Tárnok, Diósd polgármesterei ennek a tagjai( képviselik a testületet)
-          Diósdhéj újság    új ’szerkesztői ’ csapatának megbeszélése volt.
-          Drogprevenciós kerekasztal megbeszélés – Alpolgármester Asszony Bárdyné Dr Schneider Sarolta ás dr Batyalikné Papp-Váry Sára, Szűcs Anna bizottságvezetők és több ehhez kapcsolódó ( rendőrség, családsegítő, iskolaigazgató, szülő) részvételével.
2014 december. 05 szombat;
-          mikulás futás -  MIKULÁSHÁZ program – ajándéklánc indítása,
2014 december 07. vasárnap;

-          Advent 2. vasárnapja - gyertyagyújtás