2014. június 3., kedd

Június 02. Disputai lakossági észrevételek, kérések

A dispután elhangzott kéréseket, felvetéseket ill. amiket e-mailon kaptam vagy telefonon vagy olvastam a facebookon.

Tisztelt Jegyző úr,
a dispután felmerült pár kérést,  amiket kaptam e-mailon,  továbbítom Önnek, kérem ,hogy legyen szíves a kéréseket megvizsgálni és ez ügyekben intézkedni.
Köszönöm
Bogó László
képviselő

-         -  Tóth Ilona- Tó utca kereszteződésénél lévő házba esőzések során befolyik a víz- valamilyen elterelést kérnek,
-        -   u. itt a csatorna a Tó utca felől van bekötve, s esőzések idején a háztól bevezető  csatorna szakaszba visszafolyik a víz és a telken lévő aknából ömlik ki. –A falak áznak.
-        -   Diósfasoron az aszfalt több helyen kátyús, hibás, a vízelvezetés az aszfaltról nincs megoldva,
-         -  Diófasor –Spar felé menő járda az árok felett hepe-hupás, nehéz a babakocsikkal a közlekedés,
-         -  Diófasoron a sebesség korlátozás kellene( tábla)- nincs járda, s száguldoznak a kocsikkal, rendőri jelenlétet is kérnek.
-       -    több szemetes kérnek a közterületeken- lakótelep, központ,
-       -    A kutyasétáltatókra gondolva, kutyaürülék összeszedésére is kellene  ’kutyaszemetest’ kirakni – kesztyűvel ellátva.
-        -   Használt étolaj összeszedését is kérték pl. egyik benzinkútnál –MOL.
-           - A Baross utcánál- a híd-temető bejárata előtt,  a kanyart a növényzet eltakarja és balesetveszélyes- megoldás lenne a nyírás mellett  egy tükör il.. figyelmeztető tábla.
-         -  A Óvoda, Bölcsőde körül is megnövekedett forgalom miatt gyerek forgalomra  felhívó táblákat kellene kirakni ill. sebesség csökkentő műtárgyat is javasoltak. Kocsis utca felől nagy sebességgel tudna ’érkezni ’az Óvoda elé.
-        -    Lakótelep- az árok melletti gyalog út  mellett pár db. betontömb van , amely balesetveszélyes lehet gyerekek számára, kérik annak az elvitelét,
-       -    u. ott az árok melletti korlát befejezését is kérik.
-         -  buszközlekedéssel kapcsolatban is volt észrevétel pl. tegnap a du. 725-ös Volán busz lerobbant, helyette nem küldtek másikat, a hegyen lakók nem tudták miért nem jön a busz ill. a buszról kényszerből leszállóknak a hegyre jutás. Ilyenkor nincs a 13-as BKK-nak  járata.( ezt csak jelezték)