2015. január 1., csütörtök

2015, Újévi köszöntő

Újévi köszöntő

Tisztelt Diósdiak! 

Új év köszöntött ránk, 2015. Új évkor sokan fogadalmakat tesznek, a változtatás,  változás lehetőségének időszaka ez, mivel az új év új reményeket is hordoz magában. A számvetés, a tervezés időszaka is ez mindenki számára és így van ez az önkormányzatnál is.

Alig két és fél hónapja munkába állt új városvezetés és az új testület részéről az elmúlt időszakban a régi folyó dolgok átnézésével, a hivatali bürokráciával való ismerkedéssel és a napi dolgok vitelével teltek el a napok.

Az elkövetkező időszak feladatai között van az új testület által megfogalmazott  előző 3 év átvilágítása ( szerződések, pénzügyek ) s ezzel párhuzamosan a hibák kijavítása, korrigálása, de az új tervek elindítása is 2015 évre esik.

Számos dolog van, amiben most az új évben döntenünk kell, közösen, merre haladjunk tovább; a TIGÁZ területének és épületeinek megvételével, majd azok rendbe hozásával számos lehetőség fog nyílni számunkra - iskolafejlesztés, majd óvodai helyek bővítése, stb. A közlekedés területén is át kell gondolnunk az igények alapján, hogy hogyan tudnak gyorsan eljutni a diósdiak céljaik felé/ Bp. Érd, Törökbálint, Campona stb. ). A közlekedési ártalmak csökkentése, a közterületeink megóvása, a zöld területeink növelése, az egészségesebb életkörülmények biztosítása is feladatot add számunkra, a testület és a közösségünk számára.

A jelenleg sorba vett problémák; utak, vízelvezetés, csatorna, lakótelepi problémák, közlekedés, környezeti ártalmak, iskolabővítés stb. hogy csak pár dolgot említsek, már nem egy évre, hanem több évre feladatott adnak a testületnek, városvezetésnek. Ezek sorba állítása, melyik fontos, vagy fontosabb, mire mennyi pénz jusson, mit lehetne saját erőből, közösen megoldani, nem egyszerű feladat elé állít bennünket. Persze mi is azt szeretnénk, hogy minden oldódjon meg egyszerre, s ne legyen panasz a lakósok, az itt élők részéről.

Tudomásul kell venni lehetőségeinket, pénzügyi, anyag helyzetünket, képességünket és közösségünk erejét. Ez az, amit nem lehet mérni és kiszámítani, a közösségünk erejét, ami nem csak pénzben mérhető, hanem abban is, hogy hogy tudunk közös gondolkodással,  tervezéstől a kivitelezésig a leghatékonyabban, gazdaságosan, minőségi megoldásokat találni feladataink, problémáink megoldására hosszútávon.

Ez az év akkor lesz sikeres közösségünk számára, ha a lehetőségeinket a tudásunkkal, akaratunkkal, összefogásunkkal ki tudjuk egészíteni és megvalósításért össze tudunk fogni.

Kívánom mindenkinek, hogy ebben az Új Évben érje el céljait, terveit váltsa válóra, szerezzen családjának s magának minét több örömöt, s ha módjában áll, akkor városunk közösségére is gondoljon!

Boldog Új Évet Kívánok!

Bogó László
polgármester
 




2014. december 31., szerda

BUÉK 2015

Adjon Isten mindig jobbat,
Ne csak mindig azt a rosszat!
Mitől félünk, mentsen meg,
Amit várunk, legyen meg!
Adjon Isten minden jót,
Jobb időt, mint tavaly volt,
Sok örömet e házba,
Boldogságot hazánkban!
Boldog Új Évet Kívánok  minden Diósdinak!

Bogó László