2014. szeptember 5., péntek

Testületi ülés- augusztus 28.

Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 2014. augusztus 28-án 16:00 órakor megtartott Képviselő-testületi ülése

Képviselő-testület 7 fő jelen, hiányzó Dizseri András, később jött Dr Varga Dániel.

Napirend előtt:

Sohajda I. ;  a fenyőfákat gombafertőzés támadta meg , időjárás, újra ajánlatot kérnek.
Bogó L.; Szabadság utcai kamionforgalom megnövekedése 2 hónapja – útdíj miatt levették a súlykorlátozást – mondta a Polgármester Úr. Intézkedést sürgetnek a lakók!

NYILT ÜLÉS:

1.      Beszámoló a két ülés közötti fontosabb eseményekről – tudomásul vettük,

2.      Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról – tudomásul vettük;

a DTC-Fradi kosárlabda-  megállapodás egyeztetése folyamatban van – Iskola , KLIK, teremhasználat,

3.      A Helyi választási Bizottság megválasztásáról – az előterjesztést elfogadtuk,

4.      A diósdi Eötvös József Általános Iskola bejárati épületrészének bontási pótmunkáiról

Polgármester Úr javaslatára le lett véve a napirendről!

PB ülésről:
/ A Pénzügyi Bizottság megismerte és megtárgyalta A diósdi Eötvös József Általános Iskola bejárati épületrészének bontási pótmunkáiról szóló előterjesztést, a Bizottság „B” határozati javaslatként felvette, hogy nem javasolja a vállalkozó felé a többletköltség kifizetését, ennek elfogadását javasolja a Képviselő- testületnek.

megjegyzés: Az iskola bejárat bontást elnyert vállalkozóval egyösszegű szerződést kötöttek , ami azt jelenti, hogy a felsorolt munkafázisokat egyben egy költséggel fogadtuk el ’cakkum-pak ’, most a vállalkozó a részletezésre hivatkozva pótköltséget adott be, mert ezt meg ezt nem számította bele, ca, 50% többet mint a szerződött ár. Ezt valaki nagyon elszámolta,  a vállalkozó pedig  ellenőrizhette volna mire is ad be ajánlatot, ha ilyen nagy eltérést számolt ki.
Ezt a Hivatal műszaki ellenőre, Mezőfi Úr, jóvá is hagyta.  Ezt mi  3-an nem;  Nagy István , Ledniczky László és én. Kőhidi Úr és Madarász Úr tartózkodott.

Szóba került  a kivitelezés, hogy nem indult el, Jegyző Úr tájékoztatója szerint a kivitelező kiválasztása utána,  minisztérium  szerződésének az aláírására várnak,  csak akkor indulhat meg a munka. Megjegyzésre került a TIGÁZ helyi épületének megvétele, mert annak belső vékony választófalai könnyen átalakíthatóak lenének rövid időn belül. /


5.      Diósd város területén a kerékpáros nyom felfestéséről – tisztázódott több dolog, így 1 millió Ft-ot szavaztunk meg a 6200 méteres kör ( körök ) tartós bicigli jelek felfestésére.

6.      Diósd Város hivatalos honlapjának szerkesztéséről  - testület megszavazta én nem.

A Pénzügyi Bizottság megismerte és megtárgyalta a Diósd Város hivatalos honlapjának szerkesztéséről szóló előterjesztést, a Bizottság nem javasolja a továbbiakban Király úr megbízását a szerkesztési feladatok ellátására, javasolja más szerkesztő megbízását a Képviselő- testületnek.

megjegyzés: A diosd.hu honlapot Király Ferenc Úr, a Diósdhéj főszerkesztője szerkeszti. Most 6 hónapra, havi 125.000,- Ft-ért meghosszabbítását 3-an nem javasoltuk, elfogultsága, stílusa miatt. A Diósdhéj közéleti-közöségi lapnak a kiegyensúlyozottnak, tárgyilagosnak kell lennie, nem saját véleményét közreadó szerkesztőt kellene alkalmazni.

7.      BKK Zrt.- vel megkötésre kerülő finanszírozási hozzájárulásra vonatkozó szerződésről
az idei évre elfogadtuk a szerződést.

8.      Sportcentrumban működő büfé üzemeltetésére vonatkozó pályázat eredményéről
  az ülésen lett felbontva a 2. pályázat, aki ugyan az a vállalkozó aki visszalépett az előző kiírásnál. Most 31eFt/ hó-t ajánlott, amit testület elfogadott. A bérleti díj és költségekre felhívtam a figyelmet.

9.      Globomax Zrt. „Mikro Voks” rendszerrel kapcsolatos bérleti szerződésről
Ez a rendszer a testületi ülések szavazását és hanganyagát automatikusan rögzíti, arhíválja stb.
5 évre 45 eFt + Áfa-ért adják bérbe. 2,5 millió Ft + ÁFA/  5 év. Mivel nem volt betervezve, s nincs rá fedezet, így én nem fogadtam el.

megjegyzés: a rendszert már leszállították, raktáron van- még mielőtt elfogadta volna a testület az előterjesztést!!??

10.  Diósd, Felsőgazdag dűlő 1. számú (Diósd 1315/2, 1315/3 hrsz.), és a Törökbálint 6235 hrsz.-ú ingatlanok felújításáról (Később kerül kiküldésre).
Képviselő-testület 8 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül alábbi határozatot hozta:

245/2014. (VIII. 28.) diósdi öh. a Törökbálint 6235 hrsz-ú ingatlan felújításáról

Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete:
  1. a Törökbálint 6235 hrsz-ú ingatlan felújítására a Városgazda Kft.-vel 755.650 Ft azaz hétszázötvenötezer hatszázötven forint keretösszegre módosítja a 197/2014. (VI. 16.) diósdi öh. 3. pontját.
  2. felhatalmazza a Polgármestert a módosított keretösszeget tartalmazó szerződés aláírására, a Jegyzőt a szerződés ellenjegyzésére,
  3. felkéri a Jegyzőt, hogy a Képviselő-testület döntéséről értesítse a kérelmezőket.


Képviselő-testület 7 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül alábbi határozatot hozta:

244/2014. (VIII. 28.) diósdi öh. a Diósd, Felsőgazdag dűlő 1. sz. alatti ingatlan felújításáról

Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete:
  1. a Diósd, a Felsőgazdag dűlő 1. szám alatti, (Diósd 1315/2, 1315/3 hrsz.) hrsz-ú ingatlan felújítására a Városgazda Kft.-vel 2.405.500 Ft, azaz kettőmillió négyszázötezer ötszáz forint keretösszegre módosítja a 196/2014. (VI. 16.) diósdi öh. 3. pontját.
  2. felhatalmazza a Polgármestert a módosított keretösszeget tartalmazó szerződés aláírására, a Jegyzőt a szerződés ellenjegyzésére,
  3. felkéri a Jegyzőt, hogy a Képviselő-testület döntéséről értesítse a kérelmezőket.

Az előterjesztésben 2 szociális célokra kijelölt épület rendbe hozásának pótmunkáira tett javaslatot a Hivatal; az egyik 500 eFt  helyett 750 eFt –ra kéri a módosítást a másik Felsőgazdag dűlőnél lévő 400eFt helyett 2,4 millió Ft-ra kéri a módosítást. Az elsővel még egyet tudtam érteni, de a másodikkal 400eFt helyett 2,4 millió Ft-ra módosítani emelni a javítási – helyrehozási összeget?

    Azt az épületet- amit megvettünk Dóra festőművész rokonaitól – szerintem magasabb áron mint amannyit ért, s most a rossz épületre  költünk, hogy ki tudjuk adni szociálisan rászorultak részére. ca 6-6,5 millió Ft-nál járunk már , s csak egy kicsit rendbe hozott épületet kapunk 2 szobával, ezért a pénzért lehetet volna a lakótelepen bérelni lakást ca 50 eFt / hó 5 évre!
erre az épületre 5 éven belül újra kell költeni, s az a telek pl. a Eötvös utca forgalmának, közlekedésnek a jobbá tételére alkalmas lenne. Ezért nem szavaztam meg.
  

          
11.  Tájékoztató a Polgármesteri hatáskörben kifizetett segélyekről- tudomásul vettük.

12.  Érd és Térsége Víziközmű Kft. 15 éves Gördülő és fejlesztési tervéről- az előterjesztést elfogadtuk,

13.  A Diósdi Földön Futók kérelméről – a szeptember 20.-i programhoz ill. futópálya kijelöléséhez 200 e Ft-al járultunk hozzá.


14.  Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. taggyűlési határozatainak és ennek megfelelő társasági szerződés módosításának jóváhagyásáról – névváltoztatáshoz hozzájárultunk.

15.    Diósdi Országzászló melletti és körüli járda kiépítéséről – a terület jobb megközelítésé
érdekében járda kialakítás tett javaslatot a Hivatal- a költségvetésbe nem volt betervezve- plusz forrásink nincsenek,  hitelfelvételi kérelmünket még nem bírálták el az állami a szervek, felhívtam a testület figyelmét, hogy nincs rá fedezett –  a testület elfogadta az előterjesztést;

Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással alábbi határozatot hozta:


250/2014. (VIII. 28.) diósdi öh. a diósdi Országzászló melletti és körüli járda kiépítéséről

Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

  1. a diósdi Országzászló melletti és körüli járda megépítésére Vállalkozási Szerződést köt az Unigeo Kft-vel, 3.119.700 Ft + áfa összegért,
felhatalmazza a Polgármestert a szerződés megkötésére, a Jegyzőt az ellenjegyzésre

16.    Völgy és Homokbánya utcák forgalomlassításáról-  a megnövekedet forgalom miatt kérték az ott lakok a sebesség korlátozást és ’fekvőrendőr’ műtárgy kihelyezését. A helyeztet elemezve a  sebességkorlátozó táblák lesznek kihelyezve egyenlőre.

Képviselő-testület 8 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül alábbi határozatot hozta:

251/2014. (VIII. 28.) diósdi öh. a Völgy utca és Homokbánya utca forgalomlassításáról
Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete:
30 km/h sebességkorlátozó táblákat helyeztet ki, figyelmeztető jelzéssel a Völgy, Homokbánya, Csaba és Gábor utcákba, felkéri a Városgazda Kft-t a táblák kihelyezésére,
            sebességkorlátozó küszöbök elhelyezését nem tartja indokoltnak.

17.  Az ÉTV Kft. vagyonátruházásáról – a többször tárgyalt anyagot most elfogadtuk:
Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül alábbi határozatot hozta:

252/2014. (VIII. 28.) diósdi öh. az ÉTV Kft. vagyonátruházásáról

Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

  1. a 343/2013. (X. 22.) számú, illetve az ezt módosító 433/2013. (XII. 12.) számú határozatait visszavonja,
  2. az Érd és Térsége Regionális Víziközmű Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: ÉTV Kft.)        tulajdonában lévő, a határozat 1. számú mellékletét képező rendszerfüggő víziközmű-vagyon ellenértékét a 2014. május 31-ei könyv szerinti értéke 40%-ának megfelelő összegben, azaz 10.209.136,- Ft-ban javasolja megállapítani. Ennek ellenértékeként pedig megvásárlásra kínálja fel az ÉTV Kft-nek ugyancsak 10.209.136,-Ft-ért a határozat 2. számú melléklete szerinti rendszer független víziközmű-vagyont (szivattyúk),
  3. felkéri a Polgármestert és a Jegyzőt, hogy a képviselő – testület döntéséről értesítse az ÉTV Kft.-t.

18. Indítvány szavazatszámláló bizottságok tagjaira, póttagjaira – az előterjesztést elfogadtuk


ZÁRT ÜLÉS: több napirendet tárgyaltunk


2014. szeptember 2., kedd

Pénzügyi Bizottság ülése augusztus 25.



A Pénzügyi Bizottság 2014. augusztus 25-i ülésének jegyzőkönyvéből:

 Tárgy: napirendi pontok elfogadása

189/2014. (VIII.25.) számú Pénzügyi Bizottsági határozat

A Pénzügyi Bizottság (4 igen szavazattal) a következő határozatot hozta:

A Pénzügyi Bizottság leveszi a Nyílt napirendek közül (előterjesztés hiánya miatt)
a 3. sz. Helyi választási Bizottság megválasztásáról,
a 9. sz. A fogorvosi körzetek módosításáról,
a 10 sz. Globomax Zrt. „Mikro Voks” rendszerrel kapcsolatos bérleti szerződésről,
a 11. sz. Diósd, Felsőgazdag dűlő 1. számú és a Törökbálint 6235 hrsz-ú ingatlanok felújításáról szóló előterjesztéseket.
A Zárt napirendi pontok közül nem tárgyalja (előterjesztés hiánya miatt)
a Z/12. sz. K.L. és felesége ingatlan elbirtoklási pere az Önkormányzat ellen című előterjesztést



Tárgy: Beszámoló a két ülés közötti fontosabb eseményekről

190/2014. (VIII.25.) számú Pénzügyi Bizottsági határozat
A Pénzügyi Bizottság (4 igen szavazattal) a következő határozatot hozta:

A Pénzügyi Bizottság megismerte és megtárgyalta a Beszámoló a két ülés közötti fontosabb eseményekről szóló előterjesztést, a Bizottság javasolja elfogadásra a Képviselő- testületnek.

ui: a  testület elfogadta


Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

191/2014. (VIII.25.) számú Pénzügyi Bizottsági határozat 
A Pénzügyi Bizottság (4 igen szavazattal) a következő határozatot hozta:

A Pénzügyi Bizottság megismerte és megtárgyalta a Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló előterjesztést, a Bizottság tudomásul vette a beszámolót és  elfogadásra javasolja a Képviselő- testületnek.

ui: a  testület elfogadta

Lednitcky László megérkezett.

Tárgy: A diósdi Eötvös József Általános Iskola bejárati épületrészének bontási pótmunkáiról

192/2014. (VIII.25.) számú Pénzügyi Bizottsági határozat 
A Pénzügyi Bizottság (2 tartózkodás, 3 igen szavazattal) a következő határozatot hozta:

A Pénzügyi Bizottság megismerte és megtárgyalta A diósdi Eötvös József Általános Iskola bejárati épületrészének bontási pótmunkáiról szóló előterjesztést, a Bizottság „B” határozati javaslatként felvette, hogy nem javasolja a vállalkozó felé a többletköltség kifizetését, ennek elfogadását javasolja a Képviselő- testületnek.

 Megjegyzés: Az iskola bejárat bontást elnyert vállalkozóval egyösszegű szerződést kötöttek , ami azt jelenti, hogy a felsorolt munkafázisokat egyben egy költséggel fogadtuk el ’cakkum-pak ’, most a vállalkozó a részletezésre hivatkozva potköltséget adott be, mert ezt meg ezt nem számította bele, ca, 50% többet mint a szerződött ár. Ezt valaki nagyon elszámolta,  a vállalkozó pedig  ellenőrizhette volna mire is ad be ajánlatot, ha ilyen nagy eltérést számolt ki.
Ezt a Hivatal műszaki ellenőre, Mezőfi Úr, jóvá is hagyta.  Ezt mi  3-an  Nagy István , Lednitcky László és én nem támogattuk. Kőhidi Úr és Madarász Úr tartózkodott.

Szóba került  a kivitelezés, hogy nem indult el, Jegyző Úr tájékoztatója szerint a kivitelező kiválasztása utána,  minisztérium  szerződésének az aláírására várnak,  csak akkor indulhat meg a munka. Megjegyzésre került a TIGÁZ helyi épületének megvétele, mert annak belső vékony választófalai könnyen átalakíthatóak lenének rövid időn belül.

ui: a Polgármester Úr levette napirendről a Testületi ülésen a pótmunka kifizetését...


Tárgy: Diósd város területén a kerékpáros nyom felfestéséről

A Pénzügyi Bizottság megismerte és megtárgyalta a Diósd város területén a kerékpáros nyom felfestéséről szóló előterjesztést, a Bizottság a következő információk birtokában javasolja a döntés meghozatalát a Képviselő Testületnek.
1.      a nyom felfestésére van-e a költségvetésben fedezet
2.      az utak aszfaltozása – javításra nem szorulnak – minőségileg megfelelő-e,
3.      pontos összegben meghatározott árajánlat szükséges

 Megjegyzés: amennyiben tudjuk, hogy hány db. jelet kell felfesteni ill. azok az útszakaszokat a közeljövőben nem kell javítani, megmaradnak a jelek, akkor tudjuk elbírálni a javaslatot.

ui: a testületi ülésen 1 millió Ft-ot szavaztunk meg rá, ami elég lesz a felfestésre.



Tárgy: Diósd Város hivatalos honlapjának szerkesztéséről

193/2014. (VIII.25.) számú Pénzügyi Bizottsági határozat 
A Pénzügyi Bizottság (2 igen, 3 nem szavazattal) a következő határozatot hozta:

A Pénzügyi Bizottság megismerte és megtárgyalta a Diósd Város hivatalos honlapjának szerkesztéséről szóló előterjesztést, a Bizottság nem javasolja a továbbiakban Király úr megbízását a szerkesztési feladatok ellátására, javasolja más szerkesztő megbízását a Képviselő- testületnek.

megjegyzés: A diosd.hu honlapot Király Ferenc Úr, a Diósdhéj főszerkesztője szerkeszti. Most 6 hónapra, havi 125.000,- Ft-ért meghosszabbítását 3-an nem javasoltuk, elfogultsága, stílusa miatt. A Diósdhéj közéleti-közösségi lapnak a kiegyensúlyozottnak, tárgyilagosnak kell lennie, nem saját véleményét közreadó szerkesztőt kellene alkalmazni. Kőhidi Úr Madarász Úr megszavazta, mi 3-an nem.

ui: a testület megszavazta, én nem.


Tárgy: a BKK Zrt-vel megkötésre kerülő finanszírozási hozzájárulásra vonatkozó szerződésről

194/2014. (VIII.25.) számú Pénzügyi Bizottsági határozat 
A Pénzügyi Bizottság (5 igen szavazattal) a következő határozatot hozta:
A Pénzügyi Bizottság megismerte és megtárgyalta a BKK Zrt-vel megkötésre kerülő finanszírozási hozzájárulásra vonatkozó szerződésről szóló előterjesztést és elfogadását javasolja a Képviselő- testületnek.

Megjegyzés: mivel csak erre az évre szerződünk, kisebb tarifaemeléssel, így elfogadtuk.

ui: a testület egyhangúan megszavazta.


Tárgy: a Sportcentrumban működő büfé üzemeltetésére vonatkozó pályázat eredményéről

/2014. (VIII.25.) számú Pénzügyi Bizottsági határozat

A Pénzügyi Bizottság megismerte és megtárgyalta a Sportcentrumban működő büfé üzemeltetésére vonatkozó pályázat eredményéről szóló előterjesztést. A Bizottság a még folyamatban lévő pályázatok beérkezésének hiánya miatt döntést nem tudott hozni az előterjesztésre.

Megjegyzés: felmerült az a kérdés, hogy ha bérleti díjban benne van a rezsi( fűtés, villany, víz/csatorna díjak ) akkor mi marad pl. 30 eFt / hó  bérleti díjból, érdemes-e egyáltalán nekünk ezt így működtetni?

ui: a testületi ülésen lett felbontva a 2. pályázat, aki ugyan az a vállalkozó aki visszalépett az előző kiírásnál. Most 31eFt/ hó-t ajánlott, amit testület elfogadott. A bérleti díj és költségekre felhívtam a figyelmet.



Tárgy: Tájékoztató a Polgármesteri hatáskörben kifizetett segélyekről

195/2014. (VIII.25.) számú Pénzügyi Bizottsági határozat 
A Pénzügyi Bizottság (5 igen szavazattal) a következő határozatot hozta: Pénzügyi Bizottság megismerte és megtárgyalta a Tájékoztató a Polgármesteri hatáskörben kifizetett segélyekről szóló előterjesztést és azt tudomásul véve elfogadását javasolja a Képviselő- testületnek.
ui: a testület elfogadta


zárt ülés: több napirendet tárgyaltunk.