2014. január 21., kedd

Kocsis utcai Óvoda előtti autófeltörésekkel kapcsolatos intézkedés.

A mai napon, délután a Dr Schneider Sarolta a Diósdi Nőpont elnöke elküldött nekem egy tájékoztatót és kérelmet a Kocsis utcai Óvoda előtt történt autófeltöréssel kapcsolatosan.

Ma délután volt egy rendkívüli Önkormányzati ülés  a Falugazda pályázattal kapcsolatosan, s így volt lehetőségem a kérelmet eljuttatni és közvetíteni.

A helyzetet megtárgyalva a következő döntések előkészítését beszéltük meg;

-A Kocsis utcai Óvoda és a mellette lévő Bölcsőde parkolóinak figyelésre kamera(k) felszerelését be kel tervezni a költségvetésbe ( azt, hogy ezeket hol és ki – rendőrség, polgárőrség – figyeli majd, egyeztetés kérdése),

- polgárőrség felkérése –addig is – a terület figyelésére,

- azonnali intézkedés – Polgármester Úr a rendőrőrsöt kérte- holnaptól reggel legyen jelen ott a közterületen. ( A Testület pluszban finanszírozza tavaly  óta a rendőri jelenlét biztosítását a rendőrök munkaidőn túli járőrözését Diósdon ) Most ez konkrét feladat lesz számukra. 

Fontos a felhívás a szülök felé, a  figyelés, de az egymásra figyelés is. Köszönet az anyukának és segítőjének, hogy a mai nap a közösségre is gondolt és cselekedett.

Bogó László

képviselő

Tisztelet Bogó László!

Tisztelt Képviselő Testület!

Alulírott Dr. Schneider Sarolta, mint a Diósd és Környéke Nőpont vezetője, a Kocsis u.-i Óvoda szmk vezetőségének és az Óvoda igazgató asszonyának együttműködésével ill. tájékoztatásával az alábbi
K É R E L M E T
terjesztem be a t. Bizottság ill. Képviselő Testület elé:
A mellékelt dokumentációból kiderül, hogy az elmúlt 1 év során két esetben ugyanazon elkövetők, ugyanolyan módszerrel igyekeztek a Kocsis u.-i Óvoda parkolójában várakozó gépjárműveket feltörni. A 2. eset pontosan ma reggel történt, melyet két szülő akadályozott meg. 
Az esetről az Óvoda szmk elnöke tett bejelentést a rendőrségre. (mellékelve)
Kérjük, hogy az Óvoda erdőszéli és ebből fakadóan közbiztonság szempontjából veszélyesebb elhelyezkedése miatt, továbbá az itt élők vagyon- és testi épségének biztonsága miatt szíveskedjenek dönteni kiemelt sürgősséggel (!) kamerarendszer felhelyezése felől az Óvoda és a Bölcsőde területének megfigyelése céljából.
A szülők félelmüket fejezték ki a tekintetben is, hogy a gépjárműben - a reggeli rutinos gyorsabb ügyintézés végett - néha benthagyják a kisebb vagy épp nagyobb gyerekeiket, s így egy esetleges hasonló bűncselekmény átélése még nagyobb problémával járhat.

Együttműködésünket e tárgyban is biztosítjuk.
Várom szíves visszajelzésüket döntésük kapcsán.
Üdvözlettel:
Dr. Schneider Sarolta
vezető
Diósd és Környéke Nőpont



Tisztelt Közrendvédelmi Osztályvezető,

a Diósdi Óvoda SZMK elnökeként a szülő nevében azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy segítsenek a további autófeltöréseket megelőzni.
A tavalyi év során a Diósd, Kocsis utcai óvoda előtt történt autófeltörés, mely bejelentésre is került. Ez után egy ideig rendőrök álltak reggel a parkolónál (nem is volt probléma. ) A mai napon ismételten megkísérelték az autók feltörését, melyet két szülő akadályozott meg. (Az egyik érintett óvodába járó anyuka levelét alul mellékelem, ezt küldtük körbe az óvodába járó gyermekek szüleinek.)
 Az önkomrányzat felé jeleztük a problémát, reméljük, hogy térfigyelő kamerákkal vagy egyéb megoldással elejét tudjuk venni a további autófeltöréseknek. Önökhöz az lenne a kérésünk, hogy amíg a helyzetre végleges megoldás nem születik, addig reggelente (különösen a kiemelt időszakban, 8-9 óra között) segítsenek nekünk a területen történő járőrözéssel. Helszín: Diósd, Kocsis utcai óvoda erdő felőli parkolója.

Köszönkjük segítségeket

Pákhné Fekete Alexandra
Diósdi Óvoda szmk vezető
06 30 474 2495
2014.01.21.

idézem a levelet, melyben személyleírás is található:

"A mai nap ismételten megpróbáltak feltörni autókat a Kocsis utcai (ÚJ) ovi előtti parkolóban, melyet hála egy talpraesett Mókusos anyuka és Nyuszis apuka lélekjelenlétének MOST nem tudtak megtenni!

Ugyanazok voltak, mint a múltkor, és ugyanazzal a módszerrel akarták feltörni a gépkocsikat!

MÓDSZER:
Fenn az erdő szélén megállnak egy RENDSZÁM NÉLKÜLI autóval (kékesszürke színű) és a sofőr elbújik a csalitosban a másik ember pedig lemegy a parkoló aljára (Zöldfa utca) és végignézi melyik autóban mi van. Kiválaszt 2-3 autót és amikor 1-2 percre senki nincs a környéken (sűrű a forgalom, de van ilyen) feltöri őket és elhajtanak.
SZEMÉLYLEÍRÁS:
Aki kiválasztja az autókat:
-Jellegzetes, nagy, kék határozott szeme van.
-Szőke rövid hajú,
-170-175 cm magas, köpcös, széles vállú, izmos, kicsit pocakos ember.
- Nagy kerek, kövérkés feje van.
Öltözete (ami természetesen változik):
-Zöld kabát, zöld sapka
-A sapka jellegzetes: kötött, simléderes, és lehúzható az arcra.

1., FIGYELJEN Mindenki , hogy SEMMI értékeset ne hagyjon az autóba! Elsősorban készpénzre, gyorsan értékesíthető dolgokra mennek rá: számítógép, telefon, egyéb kütyük.
2., Aki valami gyanúsat lát maradjon a parkolóban addig, amíg meg nem győződik arról hogy nincs baj, vagy ha az van akkor hívja az alábbi (közvetlen diósdi rendőrségi) telefonszámot:
06-23-365-007 (ezen gyorsabban jönnek ki)

3., Szeretnénk egy videorendszer kiépítését kezdeményezni az ovi parkolójába (óvoda vezetésétől és a fenntartótól), mert jól szituált környék, jól szituált emberekkel, az erdő szélen. Remek hely lopásra, és más bűntettekre."


Nemzetiségi Választások 2014 - Fórum - 2014.01.18.

Január  18.
Nemzetiségi Választás 2014

A Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Német Hagyományőrző Egyesület :  Nemzetiségi Választások 2014 címmel egy tájékoztató fórumot  szervezett.

Kovács Christin Német Önkormányzat vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd a Solymári  Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke  Marlokné  Cservenyi Magdolna tartott előadást róla, melyet után a hallgatóság részéről számos kérdés merült fel. A tájékoztatás, felvilágosítás  tovább  folytatódik.




CIMERFFLandesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata






Tisztelt Magyarországi Német Honfitársunk!


A 2014. évi országgyűlési választások során a nemzetiségeknek – így a magyarországi német közösségnek is - első alkalommal lesz lehetőségük saját jogon országgyűlési képviselőt juttatni a Parlamentbe!

A választási törvény a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata számára teszi lehetővé a német nemzetiségi lista állítását, képviselőnket pedig mi, a magyarországi német közösség választópolgárai választhatjuk meg. Ehhez - a választást megelőző 15. napig - kérnünk kell a német nemzetiségi névjegyzékbe való felvételünket az országgyűlési képviselők választására is kiterjedően. A nemzetiségi névjegyzék folyamatosan vezetett, ezért nem egyetlen választásra szól. Aki tehát már most nyilvántartásba veteti magát német nemzetiségi választópolgárként, annak a 2014. őszi nemzetiségi önkormányzati választásokra már nem kell külön kérnie a felvételét a névjegyzékbe. A feliratkozó mindaddig a névjegyzékben marad, amíg törlését nem kéri abból. A kérelem nyomtatványt, amely szabadon másolható, illetve az internetről is letölthető, a választási szervek 2014. január 1-jétől minden háztartásba eljuttatják egy példányban. (A nyomtatványt tájékoztatásul mellékeljük.)

A névjegyzékbe vételi kérelmet 2014. január 1-jétől a helyi választási irodában (a helyi polgármesteri hivatalban a jegyző, vagy helyettese vezeti) személyesen vagy postai úton, illetve a Nemzeti Választási Iroda www.valasztas.hu honlapján, vagy az ügyfélkapun - www.magyarorszag.hu - keresztül lehet benyújtani. A nemzetiségi választói névjegyzékbe történő felvételről a választópolgár értesítést kap.

Amennyiben Ön az országgyűlési képviselők választására is kiterjedően kérte a német névjegyzékbe való felvételét, listás szavazatát a német nemzetiségi listára adhatja le és természetesen szavazhat valamely párt egyéni választókerületi jelöltjére is.

Ha a német nemzetiségi lista eléri vagy meghaladja a választási eredmények alapján megállapított kedvezményes kvótát, egy képviselői mandátumot szerez. Ez – leegyszerűsítve - azt jelenti, hogy a magyarországi németeknek akkor lesz parlamenti képviselőjük 2014-től, ha a német lista megkapja az országos pártlistákra leadott szavazatok egy képviselőre eső szavazatszámának legalább egy negyedét.

Kérjük, iratkozzon fel Ön is a német nemzetiségi választói névjegyzékre és 2014 tavaszán szavazatával járuljon hozzá, hogy a magyarországi németeknek végre képviselőjük legyen a Parlamentben!

Budapest, 2013. novemberében
Heinek Ottó

                                                                                                                                            elnök



2014. január 19., vasárnap

Pénzügyi Bizottság az Iskolában-2014-jan. 18.

Az Iskolaigazgató, Leszák Ferenc elkészített egy listát az iskolában elvégzendő javításokról és felújításokról. A Diósdi Nőpont  tájékoztató leveleiben is az Iskolával kapcsolatban több téma is szerepelt, s többek között ez is.  A listát megkaptuk, s úgy döntöttünk, hogy nézzük meg a lista alapján, mi  az ami sürgős, mi amit meg kell csinálni-javítani, mit lehet ütemezni stb. A költségvetés összeállítása most van folyamatban, s  az Intézményeknél ezeket most nézzük meg sorban.
Ledniczky László, Nagy István   külső tagokkal és velem  3-an voltunk a PB –tól és Jegyző Úrral,  Igazgató Úrral valamint gondnokkal   körbejártuk az Iskolát kívül belül megnéztük a  leírt dolgokat.
Sorba vettük a javítani valókat, a kisebbeket azt általános javítási alapból kell majd  finanszírozni,  év közben javításokat is / ajtók, zárak, Wc-k stb. /.A nagyobb munkát igénylő javításokat, felújításokat be kell költcségelni, árazni,  s majd az alapján  döntünk. Sorrendet is fel kell állítani.
Van amit azonnal meg kell javítani, ami nem várhat, azt a Jegyző Úrnak  mondtuk. Mindezeket rögzítjük, leírjuk, hogy a költségvetésnél figyelembe tudjuk venni majd.

Bogó László