2014. november 16., vasárnap

3. hét a Hivatalban

3. hét a  Hivatalban;
többen mondták, hogy  jó - jó, hogy leírom de mi az eredmény? Igazuk van, nem a munka mennyisége számít, hanem az eredmény, így megpróbálom más formában tájékoztatni munkámról a Tisztelt Diósdiakat, akik érdeklődnek munkám, munkánk után.
Az Önkormányzat és a Hivatal munkájáról szeretnénk minél több és friss információt adni, amiben majd megtalálható lesz a munkám is. Szeretnénk minél előbb új, összetettebb, több szálon futó információs rendszert kiépíteni.

Változtatni fogok-fogunk az eddigi íráson, most  röviden  ill. fontosabb  eseményekről az elmúlt hétről;

Hétfő; - Vezetői megbeszélés, 14-18 –ig ügyfélfogadás ( a titkárságon lehet időpontot kérni és bejelentkezni ) , Német Nemz. Önk. ülés,

Kedd;  - de. Bejárás a Műszaki Irodára beadott kérések panaszok helyszíni szemléje ( a helyszíni szemléről  feljegyzés készül- a Bizottság felé- majd dönt, hogy mi legyen tovább, ha azonnali beavatkozás kell – pl. kátyúzás – azt rögzítjük s, az erre elkülönített keretből  a munkát elrendeljük a Városgazdánál.)
-          Idősügyi Tanács titkárával megbeszélés - Orosz Imre bácsi
-          du- Léda utca műszaki bejárása-átadás elindítása- jelen –Városgazda, kivitelező-műsz. ellenőr-ÉTCS képviselője- Hivatal részéről 3-an.  Kiderül a bejárás során, hogy a ÉT csatorna részéről most látják először a területet, s azt , hogy viakolorral ( térkővel ) lett kirakva. A ÉTCS képviselője, jelzi, hogy a duguláselhárító teherautó ( moba) nagyon nehéz, s félő, hogy a viakolorban nyomot fog hagyni, másrészről egy csatornaszem ( tisztító nyílás )  hiányzik.
A kivitelező és a műsz. ellenőr jelzi, hogy nem találtak ott ahol a terveken szerepel –tisztító aknát – A ÉTCS képviselője ragaszkodik a tervben szereplő aknához.  / ezt pénteken megszondázták, s kiderült, hogy van akna 50cm mélyen   / Az akna nélkül nem járul hozzá az út átadásához, de a többi akna körül lévő viakolor kialakítást is javasolja körbetonnal körbevenni. Az utca közepén a lakók kérésére 3 fenyőfa nem lett kivágva, így a úttest majdnem feléig a facsoport belóg. Ennek következményeképpen, mivel bokrok is vannak a fák tövében, nem lehet belátni az utcát, úttestet. Alulról jövő forgalomnak át kell menni a másik sávba, de nem látják be az utat, csak akkor  amikor már odaért és átment a másik, föntről jövő sávba. Ez nagyon balesetveszélyes ,  mint az autóknak  s a gyalogosoknak.
Javasoltam, hogy a közlekedésbiztonsági szempontból vizsgáltassuk meg. Több hiányosság is felmerült, így az utca nem lett átvéve.



Országzászló körül épülő járda – a testületi döntés után az építkezést leállítottuk, a kivitelező ( ugyan az, aki a Léda utcát is  építi ) jelezte, hogy ő már 90%-os készenléti állapotban van, s  ha leállítjuk, akkor  az ő kárát ránk terheli, az anyagot – térkövet kiszállította a helyszínre –  őrizzük azt mi. Megnéztük, s megállapítottuk, hogy a munkát most már be kell fejezni, s ezt csak úgy lehet, ha azonnal kiadjuk a munkát –ehhez viszont a testület döntése kell, így  a kedd délután egy kör e-mailt írtam a képviselőknek, hogy ;

Tisztelt Képviselőtársak!

Tájékoztatlak benneteket, hogy az Országzászlónál lévő munkák leállítását elrendeltük.
A kivitelező tájékoztatott, hogy a munkák 90%-át elvégezte, az anyagot megvette, s amennyiben le kell állnia ,a térkövet szállítsuk el , vagy őrizzük, s kárigénnyel ( elmaradt haszon stb. ) fog fellépni velünk szemben.
A helyszínt bejárva, az a vélemény alakult ki a műszaki ellenőrrel egyeztetve, hogy több kárt okozunk, mint ha a munka befejezését folytatnánk.
Kérem állásfoglalásotokat, hogy a testületi ülésen elhangzott kiviteli munkák leállítása alól ezt a kivitelezés befejezését engedélyezzük, mentesüljön a stop alól.
Kérem szavazatotokat
IGEN vagy NEM
Tisztelettel
Bogó László plg.
szerda délelőttre kértük a választ a képviselőktől.





Szerda;  - Pest megyei Önk.-nál  Munkaügyi Hivatal tájékoztatója,
 - Könyvvizsgáló céggel találkozás,
- a képviselőktől visszajött válaszok alapján a munka folytatását elrendeltük, a vállalkozó – jelezte , hogy csak nov. 17.-én folytatja a munkát, kértük, addig ő őrizze a kiszállított térköveket.
- ÁMK- építkezés –heti megbeszélés – építkezés a tervek szerint halad – most 18 millió + Áfa első részt utaltuk át, a bejáratnál felvetetem, hogy a telefon és kábeltévé vezetéket az iskola előtt a földben kéne elvezetni, mivel csúnyán belógnak  a bejárat elé.
- Könyvtár ill. MŰV- házzal ismerkedtünk , Alpolgármesterrel és Szűcs Anna Bizottság vezetőjével,  ( A Kulturális és Közművelődési Bizottság első ’ismerekedő’ találkozót tartott)
A Pénzügyi és településfejlesztési és Vagyonnyilatkozat kezelő Bizottság  ülésezett, mivel nov. 12-ig kellett leadni a vagyonnyilatkozatokat. Lakossági ügyfelek.
Csütörtök; Vöröskereszt vezetőjével megbeszélés, Bejárás a   műszaki iroda vezetője, munkatársa
Városgazda vezetője, Jegyző Úrral. Aláírni valók – ez minden nap van.
Városgazda pénzügyi helyzete- megbeszélés, téli időszakra  felkészülés, létszám, stb.
hagyományőrző Klub vezetőjével megbeszélés.
Péntek; Kisiskolában bemutatkozás  a tanároknak, Telekom képviselőjével találkozás, aláírni valók,
                műszaki irodára jelentkező meghallgatása, Jegyzői irodára jelentkező meghallgatása,
napi e-mailok ( 10-15) átolvasása-továbbítása, válaszolása.
Szombat; Szülők – Nevelők bálja – Nagyváradi iskola delegációjával  találkozás,