2013. november 26., kedd

Kerox Kft leveléhez

Kerox Kft levele:



A magam részéről is megköszönöm a Kerox Kft vezetőinek bölcs döntését,  s a lakosoknak is, hogy  határozott véleménynyilvánításukkal, kiállásukkal hangot adtak  nemtetszésüknek.

A  levél amire vártak sokan,  november 18-ával kelt, így a november 14.-i Testületi ülésen csak a hírét mondta el Polgármester Úr, akkor még nem kapta meg a Hivatal, ezt  most pontosítom.

Szomorúan kellett tudomásul vennünk, hogy az Önkormányzati Testület mindig csak az események után futott, holott a Hivatal vezetésének,  a Polgármesternek  az lett volna  a feladata, hogy időben tájékoztassa a Testületet az eseményekről,  még akkor is ha az  „nem tartozik „!? 

Ellentétben ezzel a bürokratikus felfogással, remélem a jövőben olyan testületet választanak a diósdiak, akik minden ügyet, panaszt aggódást képviselnek és nem bújnak a jogszabályok mögé, nem fordulnak el választóiktól.

Sajnálatos, hogy a Kerox  Kft vezetése így éli meg  ezt a  helyzetet, ami elkerülhető lett volna, ha a lakosok  kérését már 2 évvel ezelőtt figyelembe veszik és a település ilyen tevékenység végzésére alkalmasabb részén  néz  másik  telephelyet, amihez a lakosság és a Testület is partner lehetett volna.

Nagyon fontos a munkahely, ezt mindenki tudja, de az talán még fontosabb, hogy egészséges környezetben éljünk, hisz mit ér a pénz ha nincs egészség, talán ezt is mindenki megérti!

Szomorúan kell tudomásul venni azt is, hogy az állami szervek,  akik felelősek az emberek egészségéért, környezet megóvásáért, az előírásokra, jogszabályok betartására, azok értelmezésére hivatkozva  tették a dolgaikat, nem pedig a józan ész alapján mérlegeltek.

Tanulság ez mindenki számára, hogy a lakosságot nem lehet kihagyni és a fejük fölött dönteni!

Bogó László

képviselő