2015. február 4., szerda

2 hét a hivatalban -január 19 - február 01-ig

Elmúlt 2 hét a hivatalban – január 19-től – február 01 -ig

Január 19. hétfő;
-         -  döntöttem, a Jegyző úrtól megválok, nem voltam megelégedve munkájával. Kértem, hogy állítsa    össze a folyó ügyeit , s készítse el a munkájának  átadását.
-          - vezetői megbeszélés, jeleztem, hogy a jegyző úrtól megválok, megbíztam a jegyzői iroda vezetőjét    dr. Varga Edinát a jegyzői feladatok ellátásával.
-          - iskola építkezési bejárás – dönteni kellett a WC –k típusáról, , büfé rész bútorzatáról, a bejárat feletti   névtábláról.
-         -  találkozás a Budafok-Nagytétény Városfejlesztési-és Üzemeltetési Bizottság elnökével megbeszélés – Ledniczki Sándor úr- Nagytétény-Diósd vasút állomásnál  P+R kialakítását támogatjuk-e  A MÁV-nál most kezdődik annak  a vasútvonalnak a rekonstrukciója, s lehetőség van most a tervekhez hozzászólni. jó lenne  ott a nagytétényi vasúti kereszteződésnél egy szinteltolásos kereszteződés, esetleg aluljáró.
-          költségvetés összeállítása,

Január 20. kedd;
-          -  az amerikai iskola egyik misszióját mutattam be a iskola vezetőjének ill. angol tanárainak-  kapcsolatfelvétel céljából. Segíteni szeretnének  - angol nyelvtanulásban, szociális dolgokban stb.

Január 21. szerda;
-          -  Kornétás kiadó vezetőjével megbeszélés a Diósdhéj   db. szám, oldalszám  és ár véglegesítése,
-          - szociális ellátásról , igényekről egyeztetés,
-          - Közlekedési  és egyéb problémákról Albitz Tiborral megbeszélés,
-          - Iskolaudvar rendbetételével kapcsolatosan a szülői észrevételek,  helyszínl bejárás ill. tervek,  problémák ,
-          - az önkormányzati testületi ülés előterjesztéseinek az átnézése- hivatali irodák által elkészített    anyagok ill. képviselői előterjesztések , stb.

január 22. csütörtök;
-         -  sport-albizottság  alakuló ülése,
-          - állampolgársági eskütétel – 2 fő volt,








-          -  web pályázatok bírálása – 5 jelentkező,   óránként bemutatták a tervüket,
-          -  Érd – megbeszélés Simó Károly alpolgármesterrel,
-          - este, Magyar kultúra napja – este Fónagy Zoltán előadása a Kék Géza közösségi házban.
-         -  Társaskör – Magyar Kultúra napja  alkalmából  rendezett programja, zongora est, az önkormányzat dísztermében.

január 23. péntek;
-           -  Hajdúszoboszló 9,00 óra a TIGÁZ vezetővel tárgyalás a diósdi épület- telek megvásárlásáról.
Kiderült, hogy a Gárdonyi köz a körforgalomtól és a parkoló is  a TIGÁZ tulajdonában van,   így a megvásárlandó telket csak a  TIGÁZ-on keresztül lehet megközelíteni.  Mikor ezt elmondtuk,/ Nagy István Pénzügyi Bizottsági tag és Dr Tóth Bea ügyvéd volt velem/, az olasz tulajdonos értetlenkedett, hogy hogy most derül ki. stb. nagy nehezen tisztáztuk, hogy az utat át kellett volna adnia 25 éve a beruházás után a Tanácsnak akkor, de ez nem történt  meg.  Ezt a olasz tulajdonos elfogadta,  elajándékozzák nekünk a Gárdonyi közt. A parkoló , 2614/1 hrsz szerepel és nem az épület-telek 2614/2 hrsz része , így abban maradtunk, hogy azt 3 évig béreljük, s 3 év után ( alkudozás után 22 millió Ft+Áfa-ról indulva )  12 millió + ÁFA, összegben egyeztünk meg- de a testületnek ezt még jóvá kell hagynia, addig nem fizetünk a épületekért. 14 óra – indulás haza.

-          - 18 óra vállalkozói találkozó a közösségi házban. Most kevesen voltak, de jó hangulatú, konstruktív beszélgetés volt.

Január 26. hétfő;
-         -  Vezetői értekezlet,
-          - iskolai építkezés bejárás,
-          - az iskola félévi tanári értekezlete,
-          - VOSZ vezetőivel megbeszélés az együttműködésről,
-           - Pénzügyi Bizottság ülése,
-          -  18 óra- Szülői munkaközösség félévi értekezlete,

január 27. kedd;
-         -   költségvetés megbeszélés,
-          -  Jegyző Úr átadta  a nála lévő ügyeket , leszámolt,  a hivatal elbúcsúzott tőle,
-          -  Német nemzetiségi Önkormányzat ülése,
-          - közjegyző- fogorvosi szék lízing,
-          - Diósdi Víziközmű Társulás- Sohajda Lajos úrral megbeszélés,
január 28. szerda;
-    Volánbusz ügyfélosztály vezetőjével való megbeszélés, lehetőségekről, tervekről
-     Kézilabda szakosztály vezetőjével megbeszélés,
-     ma is kaptunk pár db. fánkot ami megmaradt a Tájházi fánksütésből
-   Sport-albizottság ülése,
-   Diósdi Földönfutók egyeztetés, Vanek Balázs, dr Batyalik István,

január 29. csütörtök;
-          Civil Nap – a részletek pontosítása,
-          dr.G. Gabriella lakossal megbeszélés,
-          kiderül, hogy hiányosan jelent meg a önkormányzatok hivatalos oldalán a jegyzői pályázat, így javítás után , még 5 nappal meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt,
-          15 órától testületi ülés;  hanganyag: http://www.onkormanyzatitv.hu/index.php?id=20&viewMode=audio&contentid=20150129141402103&pos=0
-          a Civil Napra megjöttek a marosvécsi és lengyel delegációk, közös vacsora.

január 30. péntek;
-          költségvetés összeállítása,
-          jegyzői állás után érdeklődök tájékoztatása,
-          polgármesterek találkozója – szervező Tárnok,
-          delegációkkal találkozás, megbeszélés Eu-s pályázatokról,

január 31. szombat;
-          Civil Nap – reggel 8 óra bejárás  a futás és biciglizési útvonalakon, biztosítókkal- rendőrség, polgárőrség, önkéntesek megbeszélés, tea, indítás, futás, kerékpár,
-          Disznótor – Közösségi ház- sokan ott fogyasztották el a megváltott támogatói jegy leadása után a disznótorost és a savanyú levest. Jól szervezett volt a csapat, és minden nagyon finomra sikerült.
-          Civil börze, sok civil szervezet vett részt, változatos bemutatkozásokat láthattak az érdeklődök, igazán jól sikerült a nap volt, úgyhogy  szervezők, részt vevők, érdeklődők, a Sámán zenekarral „ zárták a napot”  este 11-kor.
Február 01. vasárnap;
-          a partnertelepülések delegációi 9 órakor elindultak haza. A búcsúzkodáskor is kifejtettem, hogy a települések közötti kapcsolatot úgy tudjuk erősíteni, hogy a diák-gyerektáborokkal,  cserékkel valamint vállalkozások ajánlásával -kapcsolatfelvételével szélesítenénk a partnerséget a jövőben.