2014. július 28., hétfő

Még mindig nem kezdődött el az iskolabővítés építkezése..

Még mindig nem kezdődött el az iskolabővítés építkezése, csak a elbontott bejárat üres helyét lehet látni - jelezték többen.
A kivitelezést a Nemzeti Sportközpontok cég bonyolítja- hogy miért;
.Az Április 24.-i önkormányzati ülésen 19. pót napirendként tárgyaltuk az iskolabővítést:

19.  Közbeszerzési eljárás – pót előterjesztés;

Iskola bővítés beruházásával kapcsolatban;

Spéth Géza: Nemzeti Sportközpontok bonyolítják le a iskolai beruházásokat, s  nem 20 millió Ft támogatást kapnánk, hanem 40 millió Ft-t körül fognak adni.
Viszont e miatt  kormányrendelet nem engedi, hogy  a beruházást az Önkormányzat végezze- át kell adni minden tervet , anyagot stb. a Nemzeti Sportközpontok-nak.

Jegyző Úr: határozati javaslatot olvas fel 8 pontban - előterjesztésben a közbeszerzés lebonyolítója- a Nemzeti Sportközpontok - Ők biztosítják a műszaki ellenőrt és kivitelezés vezetőt – állítólag azokat  a cégeket hívják meg akiket az Önkormányzat javasol.
Polgármester úr: a Nemzeti Sportközpontok  járt kint, megtekintette az anyagokat, iskolát, s mindent átvesznek,  ennek fejében együttműködési megállapodást kell kötni a  Nemzeti Sportközponttal. stb.

Mivel semmi  anyagot ezzel kapcsolatban nem kaptunk, s a pontos részleteket  sem láttuk( legalábbis én ) így én tartózkodtam a szavazáskor.

Elég furcsának találom, hogy egy ilyen ’egyszerű’ beruházást így  maga alá von az állam - mikor  az anyagi hozzájárulás nagy részét  60-70 millió Ft-ot a Diósd Városa adja a 20-40 millió Ft-al szemben. pl. a Bölcsődénél 140 millió Ft állami/ Eu támogatás mellé 60-80 millió Ft-ot a Város adott- ott  mi voltunk a munka kiírói- ellenőrei stb.  Az arány most fordított, de  mi változott azóta…”

Azóta mi történt?  Polgármester Úr legutóbbi nyilatkozatiban említette,  hogy  a  beruházás összege  120-130 millió Ft-ra  lesz Áfával együtt.
Megjegyzés: 85 millió Ft –ot terveztünk  előre a tervek alapján, s akkor még nem volt róla szó, hogy kapunk támogatást! az ígért 20- majd  30-40 millió Ft-os  állami támogatás akkor még sehol nem volt. Így a támogatási összeggel  ’ megemelkedett ’  beruházási költséggel 2,5 tanterem épül – 1 tanterem 62-62 m2-es ca. 40-40 millióba, fél  tanterem (26,6m2)  20 millió Ft, s a bejárat, tető , alagsor stb. 30 millió Ft. Nem sok ez egy kicsit?   .

De az építkezés nem kezdődött el, mikorra lesz kész? s addig mi lesz?- kérdezték már többen!