2014. november 12., szerda

Aktuális információk az Önkormányzat honlapján;

Aktuális információk az Önkormányzat honlapján;
- MikroVoks 7 rendszer,
- talajterhelési díj - csatorna bekötés,
- tájékoztató a Kerox Kft Homokbányai úti üzemével kapcsolatosan,
- meghívó- nov. 16. Német Nemzetiségi Gála , Törökbálint,
- zöldhulladék elszállítás vége dec.15.

2014. november 9., vasárnap

2. hét a Hivatalban

Második hét a Hivatalban…

A hétfői nap  fontosabb  eseményei:
fél nyolc az iskola előtt- Faluhelyi Zsolt iskolai dropp-off megállásnál segédkezik ( egész héten ) Gyorsmegálló – hogy a szülők , akik kocsival hozzák a gyerekeket, ki tudják tenni az iskola előtt,s menjenek tovább, s ne legyen torlódás, már majdnem zökkenőmentesen megy, de kell a segítség még.
8,00 fogorvos Asszony jött panasszal a fogorvosi gép örökös javítása már nem megoldás- Dr Schneider Sarolta Alpolgármester Asszony beszélt vele – később értem vissza mert közben a Városgazda vezetőjével is beszéltem aktuális dolgokról.
9,15 vezetői értekezlet- az előző héten megbeszélteket ill. e heti feladatokat néztük át.  a Pénzügyi Irodavezetővel újra pontosítottuk a főkönyvi kivonatot, hogy jól értelmezzük-e az adatokat.
-Aláírások következtek a levelek és az irodák által elkészítette aláírni valók.
11,30 – Suzuki Szbatta ;  a Önkormányzat Suzuki Vitara szgk értékeltettük fel- Spéth Úr elhozta.
Az ajánlatot e.mailon küldik.
13, 00 egy céggel beszéltünk területet keres Bp környékén új gyártó kapacitása számára.
14, 00 ÉTH vezetője jött – jelezte, hogy Eu-s pályázatot amit beadtak , lehet hogy nyer a társulás, ez majd decemberben lesz végleges. Viszont elő kell készíteni a Január 01-től a műanyag-ruha –üveg elszállítását lakásonként, amire a törvényi előírások vannak. Rendeletet kell módosítani, s előkészíteni, tájékoztatni stb. a lakosságot. Plusz a lemaradásunkat fizessük be nekik.
15,00 Pénzügyi - Településfejlesztési és Vagy. Bizottsági ülés
Az elején tájékoztattam a Bizottságot a pénzügyi helyzetünkről:
A Önkormányzat pénzügyi helyzete válságos, a megkezdett fejlesztések fedezetére nem látunk forrást.
Az idei évben elvégeztetett beruházások, fejlesztések  nagy része arra a 243 millió Ft-os hitelre lett alapozva, amit a Önkormányzat eddig nem kapott meg. a jelenlegi főkönyvből  -200 milliós hiány mutatkozik jelen pillanatban.
El kell mondanom, hogy mint az előző testület pénzügyi Bizottságának vezetője – folyamatosan felhívtam a testület figyelmét arra, hogy addig ne kezdjünk beruházásokat, amíg annak a fedezete nincs meg, toljuk el.  Az előző testület ennek ellenére  több beruházást , munkát rendelt meg,amire csak a hitel adott fedezetet.
 Kérem  foglaljanak állást ez ügyben.
  
A bizottság döntése:
229/2014. (XI. 3.) PÜ-TPF-VE Bizottsági határozat az Önkormányzat pénzügyi helyzetéről
 Diósd Város Önkormányzat Pénzügyi, Településfejlesztési és Vagyonnyilatkozatokat Ellenőrző Bizottsága:
 -          A bizottság megismerte a polgármester tájékoztatóját az eddigi ismeretek birtokában lévő pénzügyi helyzetről. javaslata  a következő:
-          1., az iskola bővítési beruházásokon kívül javasolja a bizottság minden önkormányzati finanszírozású beruházás felfüggesztését, addig, amíg a III. negyedéves beszámolót nem ismeri meg a bizottság,
-          2., készüljön egy likviditási terv,
-          3. javasolja, hogy a  lakosság legyen tájékoztatva az Önkormányzat pénzügyi
-            helyzetéről, a későbbiekben számadatokkal is ismertetve,
 A bizottsági ülés 17,30-ig tartott

 18 órakor találkoztunk a Spéth Géza , Dr Varga Dániel és Madarász Arnold képviselőkkel, megbeszélni a testület SZMSZ-t. A bizottságokat és  a bel és kültagokat. Majdnem mindnet sikerült megbeszélnünk, megegyeznünk.

19,30- Német Hagy Egyesület vezetőségi.

Kedd

8,00 Unigeo vezetőjével megbeszélés- iskola bejárat bontásával kapcsolatban,
9,00 Védőnők ügyvédje jött el. Jegyző Úr ,Alpolgármester Asszonynak meghallgattuk. A probléma az OEP elszámolás körül van. Ezt szeretnénk lezárni, egyezkedés folyik.
-          aláírni valók,
  11, K&H  Bank képviselője- átbeszéltük a jelenlegi helyzetünket- a kormánydöntést  megvárjuk amin a hitelkérelmünk elbírálása is lesz. Azt követően látjuk mit lehet tennünk.
13,00 Bölcsőde bejárás, dolgozókkal való találkozás.
15 óra- Polgárőrséggel – Matocsai Úr Mezőfi Úr, megbeszélés a TIGÁZ épület őrzésével kapcsolatban.  TIGÁZ illetékeseivel telefonon egyeztetés.

Szerda;

9,00 – Dr Gyenge Balázs úr tájékoztatott a 2 Eu-s 20 ill. 10 milliós pályázat állásáról, Az egyik ( 20millió Ft-os november végével fejeződik be „Szervezett szervezet” címmel- felmérés az Önkormányzat működésével kapcsolatosan ) kértem , hogy egy tájékoztató anyagot készítsenek a képviselőknek ill. a lakosságnak, hogy a több tanulmány, javaslat mire, mikre irányul.
A másik  pályázat informatikai-ami most indul Tárnokkal együtt.
10,00 Simó Károly Érd alpolgármesterével találkoztam Érden, ahol tájékoztatást kaptam a közös dolgainkról- víz-csatorna-hulladékszállítás.
12,30 Az Egészségház dolgozóival és a védőnőkkel, családsegítő szolgálat dolgozóival találkoztunk, Alpolgármesterrel, 2 képviselővel, Batyalikné Papp-Váry Sárá, Novákovics Ferenc –el.
13,30- 14,00-14,30 a 3 Óvoda dolgozóival találkoztunk, bemutatkoztunk, beszélgettünk röviden.
15,00 Kerox Kft tulajdonosainál tettünk látogatást, bemutatkoztunk, megnéztük a gyárat. Konkrét és korrekt információk kéréséről és adásáról beszéltünk.  A Kerox Sóskúton az építkezést végzi. Jelen pillanatban van egy plusz ventilátor ami 1-2 hete zajjal jár, ennek a hangszigetelése folyamatban van.
16,30 DTC vezetőjével beszéltünk.

Csütörtök.
8,30-ÁMK –iskola pedagógusaival találkoztunk a szünetben.
9,00 Diósdhéj újságnak a önkormányzati cikkeket beszéltük meg.
10. megbeszélést folytatunk –Unigeo Kft-vel
11., Strabag területi vezetőjével beszéltünk a Tétényi út pótmunkáiról- tisztázni kell,
11,30 Rendőrőrsparancsnokkal beszéltünk a plusz járőrözésről – idén nincs rá pénzünk,
-          aláírni valók,
 17,00 Önkormányzati ülés – 20,15-ig tartott. Az Önkormányzati ülésekről a hanganyagot nemsokára a weblapon meg lehet majd hallgatni.
Új szavazó rendszer segíti a munkánkat, amit a 20 milliós  Ft-os  Eu pályázatból vettek , ( ca. 3 millió Ft , önrész nincs benne) de csak most lett beüzemelve. Ez a rendszer a hangfelvételt is készít amit majd meg lehet hallgatni az önkormányzat weblapján.

Péntek

9,00 Találkoztam  Dr.Aradszki András országgyűlési képviselő Úrral. Tájékoztattam a testületi ülésen elhangzott pénzügyi helyzetünkről, miszerint  várunk az állami engedélyre, hogy a 243 millió Ft-os hitelt felvehessük, mert jelen pillanatban mínusz 200 millió Ft a mérleg állása, s ha nem kapjuk meg az engedélyt a kormánytól , akkor veszélyeztetve van az iskola beruházás is.
Dr. Aradszki  András Úr tájékoztatott, hogy a kérelmünk mellett van az Ő ajánló levele is. Segítségét megköszöntem.

A Hivatal 12 óráig van pénteken,

17,00 órától a Tájházban diósdi vállalkozókkal találkoztunk, minden vállalkozót a következő időszakban el szeretnénk érni , elhívni egy közös bemutatkozásra, beszélgetésre.

Hétvégén- Márton Napi Vígasságok rendezvény volt az iskolában, Műv-ház és a civil szervezetek szervezésében.