2014. június 17., kedd

Június 16. rendkívüli testületi ülés döntései..

I.                   Rendkívüli Képviselő-testületi ülés 2014. június 16-án 17:00 órakor

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Díszterem

Jelen 5 fő,   Hiányzó 4 fő, : Ostorházi László, Dizseri András, Kőhidi  Tamás, Dr Varga Dániel

NYILT ÜLÉS:

1.                  1a,   25 éves kapcsolat a német Alsbach-Hähnlein községgel  és a 1 b. a lengyel Cieszanów településsel a 10 éves kapcsolat megerősítése – nyilatkozat elfogadása – elfogadtuk.

2.                   2. 2014. évi nyári napköziről, és a Tele-táska programról

Döntés: Nyári Napközis táborozást támogatjuk, olyan formában, hogy az érdi Napközis táborhoz csatlakozunk és turnusonként 30-30 gyerek költségéhez járulunk hozzá 5-5000 Ft-al ( így 12.500,-Ft / hét helyett 7500,- Ft/ hét kell fizetni ) Ennek a részleteit – kihirdetni,  informálni az érdeklődőket, a Hivatal ill. iskola dolga lesz.

  Tele iskola táska;
    A javaslatom az volt, hogy mivel a családok többségének gondok okoz a     
    gyerekek iskolakezdésénél a beiskolázás költségei, segítsünk a rászorultakon,   
     vagy nehezebb anyagi helyzetben lévőkön.
-          elfogadtuk azt, hogy 100 gyerek , szociálisan rászorult részére a szükséges tolltartóról, íróeszközökről, füzetcsomagokról, ami ca. 10-14 ezer Ft is lehet.
Ehhez egy jelentkezési lapot fog készíteni a Hivatal. Meg lesz hirdetve Július 5. és augusztus 10. között kell a kérelmeket leadni, s azt rövid időn belül elbírálják.

3.                  3. 3083/2 és 3083/6 hrsz-ú ingatlanok ingyenes tulajdonba adásáról, az utca  szabályozási vonaláig adták át a területet, elfogadtuk.

4.                  A Diósd Város 1218 hrsz-ú (Lucernás) ingatlanán lévő elhagyott hulladék elszállíttatásáról. A Zöldfa utca melletti lucernás sarkán lévő földkupacok ill. sittről van szó.

Megkérdeztem, hogy az hogyan keletkezett, mivel a Bölcsőde földje lett oda hordva, Válasz, amikor az alapot ásták ki akkor rossz volt az idő és csak odáig tudták elvinni.
A sittet pedig odahordták ’mások’. A 700 m3 mennyiséget ( előterjesztésben szerepelt ) sokallottam, mivel szerintem nincs annyi ott.  A földet pedig annak kell elvinnie aki a Bölcsődét építette, nem nekünk. Végül 300 m3 sitt  maximum mennyiségben lett megegyezve  ( fele sincs az előterjesztésnek! akkor hogyan mérte fel a Hivatal !!) a közterület felügyelő igazolása alapján lesz majd kifizetve az elvitel.


5.                  Vételi ajánlat a Diósd 1943/8 hrsz-ú ingatlanra  - a vételár javaslatot nem fogadtuk el, egy magasabb eladási ajánlatot tettünk a  Hárfa utcai  telek megvásárolni szándékozónak.  

II. Rendkívüli Képviselő-testületi ülés                2014. június 16-án 18:00 órakor

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Díszterem

Jelen 5 fő, Dr Varga Dániel később érkezett. 3 fő hiányzott.

NYILT ÜLÉS:

1.                Diósd Város térfigyelő kamera-rendszer javításáról
            A rendszer nem működik  - alkalmatlan a kábel rendszer, éjjel nem lát stb.,
Kérdeztem, hogy miért nem kértek be diósdi vállalkozótól  is ajánlatot , miért csak a ’házi’ szerviztől 
kértek. Ez akkor lenne hatékony ha folyamatos  figyelés lenne, s  akkor lenne közbelépés amikor  
történik valami, a film rögzítése jogi lépésre nem jogosít fel utólag.
Mivel nem ’akartak’ több ajánlatot bekérni, indok sem volt, hogy miért  van csak egy, én nem
szavaztam meg. 

2.      Diósd Város utcáinak kátyúzásáról      - a kivitelezési díj lett módosítva ( rosszul terjesztette elő a Hivatal )
Kérdeztem a kátyúzási lista készen van-e, s az alapján beköltségelve?  Nincs kész –de elkészítik! Mikor? A kátyúzás után már nem lehet kátyúméretet levenni -  mi pedig az után fogunk fizetni !!!! Könnyelműen kezelik a pénzünket.

3.      A Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár vezetői pályázatának kiírásának módosításáról.
A pályázati kiírás megjelent, és ezt követően a Magyar Népművelők Egyesülete, mint civil szervezet észrevételeket tett a pályázati kiírással kapcsolatban, mely alapján a módosításokat átvezettük a pályázati kiíráson( Hivatal ). Az előterjesztés egyik változata azt  is  tartalmazta, hogy az eredményes pályázat lezárásáig hosszabbítsuk meg a jelenlegi kinevezést, max. 2015 aug. 01-ig. Ez lett elfogadva.

4.                  A selejtezett játszótéri játékokról
Dr. Schneider Sarolta a Diósdi Nőpont képviseletében kérte, hogy a játszótéri felújítás során a leszerelt játszótéri játékokat a Diósdi Nőpont, a selejtezendő játszótéri játékok vonatkozásában: egy részük a kisiskola udvarán, más részük a református gyülekezet újonnan vásárolt közösségi ingatlanán, harmadrészük – amennyiben marad még játék – rászoruló családok ingatlanán kerülne elhelyezésre. ( Előterjesztés)
A selejtezett játékokról a vállalkozó adott egy listát, amiknek a  felújítását, javítását nem javasolja
A testület így nem teheti ki közterületre, iskolaudvarba, de jó szívvel felújítás nélkül másnak sem. / felelősség terheli a testületet, még ha családoknak adja oda, ha baleset történne, ezt nem vállalhatja fel a testület/ Azért esetleg meg kéne nézni másnak is ezeket a játékokat, mennyire rosszak!
Egyenlőre egy olyan döntés született, hogy  a Városgazda a használható részeket pl. csúzda, tartalék alkatrésznek tegye el. 

ZÁRT

Z/1.     A Diósd, Felsőgazdag dűlő 1. számú (Diósd 1315/2, 1315/3 hrsz.), és a Törökbálint 6235 hrsz.-ú ingatlanok bérbeadásáról – döntöttünk.

Bogó László

képviselő