2014. április 18., péntek

2014. április 16., szerda

Jótékonysági ovis-focitorna érdekében...



Tudomásomra jutott, hogy a Óvoda Alapítvány javára szervezendő focitornától,  amelyet a Sportközpontban akarnak megszervezni,  bérleti díjat kér a Diósdi Torna Club.
Én ezt felháborítónak tartom, s ez ügyben írtam Polgármester Úrnak, hogy tájékoztassam ill. DTC elnökének, hogy a DTC és az Önkormányzat közötti szerződésben rögzített közösségi ill. szabadidős (tömegsport) célokra ingyen kell időt és lehetőséget biztosítania. Eddig ezt az időt az Önkormányzat nem használta fel , így ebből a keretből igazán ’nagyvonaluan’ lehetett volna adni a jótékonysági torna javára!
Remélem így lesz.

Spéth Géza
Diósd Város Önkormányzat
Polgármestere részére

                                                               Tárgy: Jótékonysági ovi-focitorna a Óvoda Alapítvány javára
Tisztelt Polgármester Úr,

Ön tudja, hogy a Diósdi Óvodáért  Alapítvány javára szervezés alatt álló jótékonysági focitorna szervezőitől  a Diósdi Torna Club elnöke Hisnyay Heinczelmann Béla 50.00.-Ft pályahasználati díjat  kér.
Erről a labdarúgó torna szervezője tájékoztatott.

 Kérem  Önt, hogy az Önkormányzat és a DTC közötti szerződésben meghatározott térítésmentes, tömegsportra  ( lakosság számára )  megszabott idő biztosítását követelje meg az Egyesülettől, s szerezzen érvényt  annak az eddigi diósdi gyakorlatnak, hogy a civil szervezetek, közösségek a Város intézményeit, helységeit térítésmentesen használhassák közösségi, jótékonysági célra.

Tisztelettel

 Bogó László
képviselő



Diósdi Torna Club
elnöke részére
                                               Tárgy: Jótékonysági ovi-focitorna a Óvoda Alapítvány javára

Tisztelt Hisnyay Heinzelmann Béla elnök Úr!

Tisztelettel  kérem szíveskedjen magyarázatot adni, hogy milyen megfontolás alapján kért Ön pályahasználati díjat  egy jótékonysági rendezvénytől, mikor Diósd Város Önkormányzata most szavazott meg 8,8 millió Ft támogatást a DTC Sport Egyesület számára –felhasználási megkötés nélkül. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az önkormányzatnak, mint azt Ön is nagyon jól tudja a tömegsport támogatása a feladata, nem pedig a minőségi sporté.)

Az Önkormányzat fizeti a Sportlétesítmény fenntartási költségeit,  alkalmazottait. a DTC-re eső  30%-ot ca. 2-2,5 millió Ft-ot tavaly is támogatásként megkapták, mint most is.
A DTC és az Önkormányzat közötti megállapodásban a város lakosainak biztosítani kell térítésmentes sportolási időt a  bajnoki mérkőzéseken kívüli időpontokban.

A jövő hétvégére tervezett labdarugó torna nem ütközik mérkőzések időpontjába, így módja és lehetősége lenne Önnek a szerződésben leírtak  alapján  ingyen a Sportlétesítményt „bérbe” adni!

Szeretném felhívni  Önnek és a DTC vezetőségének a figyelmét, hogy ezzel a cselekedetükkel sértik az Önkormányzat és a DTC között létrejött bérleti szerződésben foglaltakat és amennyiben a jövőben is hasonló hozzáállást tanúsítanak a szerződés szegés miatt a bérleti szerződés  felmondása kezdeményezhető!

Tisztelettel

 Bogó László
képviselő



16-04-2014