2014. január 16., csütörtök

Rendkívüli ülés - Január 14.


Rendkívüli Képviselő-testületi ülés     2014. január 14-én 15:00 órakor

 Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Polgármesteri Iroda – jelen 7 fő
  
Tárgyalandó téma:

     1.      Az adósságkonszolidációval kapcsolatos önkormányzati döntésről

Az Állam átvállalja az Önkormányzatok tartozásait, ez a második ütem, már tavaly volt egy 55%-os konszolidáció. Most, a meglévő hitelek másik felét veszi át, ami ca. 270 millió Ft.
Ezzel a hitelátvétellel a az éves költségvetésünk kamatok visszafizetésétől mentesül – ez évi 20-30 millió Ft-ot jelent. Ezt fogadtuk el.

2/2014. (I. 14.) diósdi öh. a Diósd Város Önkormányzat adósságkonszolidációhoz kapcsolódó intézkedésekről

1. Diósd Város Önkormányzat képviselő-testülete Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény (továbbiakban: 2014. évi költségvetési törvény) 67-68. §-aiban foglaltakra figyelemmel kinyilvánítja, hogy a 2014. évi költségvetési törvényben írt feltételekkel az adósságállománya Magyar Állam által történő átvállalását igénybe kívánja venni.

2., Diósd Város Önkormányzat képviselő-testülete kijelenti, hogy az önkormányzat 2013. december 5-én nem rendelkezett olyan betéttel vagy egyéb számlaköveteléssel, ami kifejezetten egy adott adósságelemhez kapcsolódott, és annak fedezetére, teljesítésének biztosításául szolgált.

3., Diósd Város Önkormányzat képviselő-testülete kijelenti, hogy amennyiben az önkormányzat egy átvállalással érintett ügylete az ügylethez kapcsolódóan befolyó támogatás, illetve egyéb bevétel miatt bevétel megelőlegezésére szolgáló ügyletté válik, úgy a befolyt bevétel összegét, legfeljebb az érintett adósságból átvállalásra került összeg erejéig, a bevétel beérkezését követő 3 munkanapon belül átutalja a kincstár által megjelölt fizetési számlára.

4., Diósd Város Önkormányzat képviselő-testület kinyilvánítja, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 332. § alapján megállapodást kíván kötni a Magyar Állammal az önkormányzatot terhelő, az adósságátvállalással érintett adósságállománya átvállalásáról.


5., Diósd Város Önkormányzat képviselő-testület az adósságátvállalással összefüggésben felhatalmazza a polgármestert, hogy:
megtegye a 2014. évi költségvetési törvény 67-68. §-ai szerinti nyilatkozatokat és intézkedéseket;
az átvállalással érintett adósság részét képező ügyleteket a 2014. évi költségvetési törvény 67-68. §-a szerinti átvállalás érdekében átalakítsa;
a 2014. évi költségvetési törvény 68. § (4) bekezdése szerinti megállapodásokat megkösse.


6., Diósd Város Önkormányzat képviselő-testülete utasítja a polgármestert, hogy az adósságátvállalással kapcsolatos intézkedéseiről a soron következő ülésén tájékoztassa a Képviselő-testületet.

Január első hétvégi események


Január 11.-én;  a Hagyományőrző Klub a 15 éves évfordulóját ünnepelte:















A II. világháború diósdi áldozatainak tiszteletére   2014. január 12-én, vasárnap 12.00 órakor

 koszorúzással egybekötött csendes megemlékezésre került sor a templomkertben




Lassan jár a posta mostanában Érd és Diósd között....

Lassan jár a posta mostanában  Érd és Diósd között.

Augusztus 27.-én Érd Jegyzőjének átadott levelemet, melyben kérdéseket tettem fel a Kerox Kft építkezésével kapcsolatosan, a  válasz levelet most kaptam meg a diósdi Hivatalon keresztül. Oda küldték, nem a címemre.

A levél elkészültének dátuma 2013 Szeptember 05. Postára 2013 Szeptember 27.-én adták a dátum szerint.

A múlt héten voltam bent a Hivatalban és pár engedélyt –Közösségi ház teremhasználatára szóló levelet kaptam ezzel a levéllel együtt.  Nem bontottam ki csak otthon.

Kerox Kft-vel kapcsolatban feltett kérdéseimre az érdi Jegyző Asszony  válasz levelében az áll, hogy én nem vagyok ’ügyfél’-ként bejelentkezve, így nem áll módjában betekintést adni az iratokba (  környezetvédelmi hatástanulmány az építési engedélyhez stb. ), csak a nyilvános  anyagokba. De megnyugtat a Jegyző Asszony a levél végén.

Nem is lett volna meglepő ez az írás, ha nem ütközne azzal a tájékoztatással amit Ostorházi László képviselőtársam adott tavaly ( augusztus 29.-i Önkormányzati ülésen), mely szerint Ő és Aradszki Adrás országgyűlési képviselő  betekintett az iratokba és ott semmi féle  jogi problémát nem látott.

Hát igen vannak „ egyenlők és  egyenlőbbek” …. valakikre nem vonatkoznak az előírások, van akire igen…


Hiába, no lassan jár a posta Érd és Diósd között….