2013. december 19., csütörtök

Rendkívüli Testületi ülések- 2013 december 12.


Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testületének
 a 2013. december 12-én 16:00 órakor megtartott I. rendkívüli Képviselő-testületi ülése

Jelen van 9 fő

A napirendi pontok:

1.         Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testületének …./2013. (…..) rendelete a szociális gondoskodás helyi szabályairól
Új szabályozások, rendeletek miatt egységesíteni kellett a szociális rendeleteket , így egy új, de az eddigi gyakorlat szerinti szabályokat fogadtuk el.


2.         Diósd Város Önkormányzata Képviselő-testületének …../2013. (……..) rendelete a Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról  21/2009. (XI. 1.) számú önkormányzati rendelet módosításáról
A Hivatal a létszámokat és a faladatokat áttekintette ill. a jogszabályban meghatározott keretszámokat és  javaslatot tett 2x fél ill. 1 fő felvételére a Hivatalba;
Pénzügyi Oszt.-ra                       0,5 státusz                              
Műsz.-ra                                    1  státusz                             
Szoc.-ra                                     0,5 státusz      

            Így a létszám 25 főre alakulna,
            Jegyzői Iroda 6 státusz ,
  Pénzügyi és Adóiroda 10, 5 státusz ,
  Igazgatási és Településüzemeltetési Iroda 8, 5  státusz ,

Elmondtam, hogy elég érdekes, hogy a Járási Hivatalhoz átkerült több feladat, s most létszámot emelünk. De majd a pályázat amit nyertünk, a belső elemzésére leszek kíváncsi;  „Szervezett szervezett” címen , milyen megállapításokat fog tenni ill. javasolni a Hivatal munkájára?
A javaslat el lett fogadva.

3.         Diósd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2005. (X.21.) önkormányzati rendelete a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló  rendelet módosításáról
             EZ kapcsolódik az előzőhöz, mert a pénzügyi háttér biztosítását is el kellett fogadni – igaz ezt a központi költségvetés biztosítani fogja.

4.         Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testületének …./2013. (XII. …..) Szennyvízelvezető hálózatra történő közműcsatlakozáshoz nyújtott önkormányzati támogatásról szóló rendelet
A Pénzügyi Bizottság az előző testületi ülésen javasolta, hogy a csatorna építésnél egyre többen kérnek segítséget ott ahol átemelő szivattyúval lehet megoldani a csatornába emelését a domborzati viszonyok miatt, kérdezzük meg a Diósdi csatorna Társulatot hogy tud-e segíteni a tagjain? A válasz igen volt, de közvetlenül nem de közvetve igen, úgy hogy az Önkormányzat bírálja el a kérelmeket, de a Csatorna Társulás( központi) végzi el  munkát, a támogatást ca. 66 millió Ft lesz az előzetes igényfelmérés alapján azt, a Csatorna Társulás kapja meg, s a kivitelezést és pénzügyi részt intézi. A Jogszabályok s erre kötelezik az Önkormányzatokat a csatornázásnál.
Tájékoztatást kértünk még a Diósdi csatorna Társulattól, hogy induláskor milyen adatokkal és bevétellel számoltak ,s most a vége felé milyen létszámmal és bevétellel számolnak.

5.         Önálló Művészeti Iskola alapításáról
            A Hivatal készítette egy előterjesztést, hogy a diósdi Ált. iskolában lévő zeneiskola az eddigi formájában változzon – eddig egy központi rendszerhez- gesztor/ bonyolító a Sóskúti Iskola volt – váljon ki az eddigi rendszerből és alakítson egy Önálló Zeneiskolát vagy olvadjon be a ÁMK-ba. A létszám 100 főnél több gyerek és  megfelelő pedagógus végzi a munkát, az eszközállomány is helyben meg van- bár lehet mindig fejleszteni – így a testület a Önálló  Diósdi  Zeneiskola  meglapításának elindítását támogatta.

A II: rendkívüli ülés 2013-12.12- 17 óra
( A Szervezeti Műk- Szabályzatunkban csak 5 témát lehet 1-1 rendkívüli ülésen megtárgyalni – így most 3 db rendkívüli ülést tartunk egyszerre!! – ideje lenne ezt a szabályt megváltoztatnunk!)


1.      7-es út melletti járda megépítésre vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményéről
 A pályázok közül kiválasztottuk az ajánlatok közül a legkedvezőbbet.

2.      A Kocsis utcai óvoda parkolójáról
Kaptunk egy levelet egy szülőtől, hogy veszélyes z új Óvoda parkolója, mert a járda  az úttest és a parkoló kocsik között van, s amikor kitolat egy kocsi és jön egy gyerekkel a szülő a gyereket nem látja a vezető tolatásnál!! – hál Isten eddig nem történt baj- DE ezt meg kell szüntetni- egy azonnali intézkedést tettünk, s ha majd ha jó idő lesz akkor egy végleges megoldást el fogják végeztetni.  


3.      A Vadvirág utca és környékének lakó-pihenő övezetté való kijelölése
Ennek a területnek a terveztetéséről döntöttünk.

4.      Diósd Város területén útburkolati jelek felújító festéséről
A felfestést már csak tavasszal tudjuk elvégeztetni.

ZÁRT ÜLÉS:

Z/1.            A Városgazda Kft. ügyvezetői állásának betöltéséről.
             A döntés az lett:
429/2013. (XII. 12.) diósdi öh. a Városgazda Kft. ügyvezetői állásának betöltéséről

Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Diósdi Városgazda Kft. ügyvezetői állásának betöltésére vonatkozó pályázatot eredménytelennek nyilvánítja.

430/2013. (XII. 12.) diósdi öh. a Városgazda Kft. ügyvezetői állásának pályázati kiírásáról

Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a Jegyzőt a Városgazda Kft. ügyvezetői pályázati felhívás ismételt megjelentetésére.



III. rendkívüli ülés  18 óra:

Tárgyalt témák:

1.      A KMOP-4.7.1-13 „Elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúra fejlesztése” tárgyú pályázaton való indulásról
Egy új pályázaton való indulásról döntöttünk.

2.      Az „Érd és Térsége” Regionális Víziközmű Korlátolt Felelősségű Társasággal kötendő vagyonátruházási megállapodás, adásvételi szerződés, és a fel nem használt közműfejlesztési hozzájárulás kifizetéséről szóló megállapodás jóváhagyásáról

A Testület pontosítás és értelmezés után elfogadta az előterjesztést .

3.      A Sportcentrum büféjének üzemeltetésével kapcsolatos kérdésekről
A Sportpályán lévő büfé kérte, hogy a téli 3 hónapra – mivel bevétele nincs a büféből, mert nincs edzés, stb. – tekintsünk el  a bérleti díjtól.  2 hónapot hagytunk jóvá, s engedtük egy másik cégére írathassa át a szerződést.

4.      Az Eötvös József Általános Iskola födémbontás és építés kivitelezésére
A étkező bővítése és az I emeleti terem, melyben a „színpad” volt, vasszerkezete el lesz bontva és helyreállítva- ez a téli szünet alatt végzik el, bár óhatatlan, hogy januárban lesz befejezve.

5.      A Helyi Építési Szabályzat megalkotásáról
Az eddig több év alatt módosítások egységesítése érdekében a HÉSZ egységes szerkezetbe való elkészítésére pályázatot írtunk ki tervező cégek számára.



Bogó László
képviselő