2013. október 10., csütörtök

Rendkívüli ülés- Október 08.- Diósd Sport Klub- sípálya


Rendkívüli képviselői ülés volt  Október 8.-án

A előző Testületi ülésen is foglalkoztunk az üggyel, annak a folytatásaként a következő határozat született a beterjesztett határozati javaslat helyett:


Napirendi pont:

Diósdi Sport Klub Kft.-vel a 1024/8 hrsz-ú ingatlan bérletére vonatkozó szerződés rendkívüli felmondásáról  ( feltöltött Homokbánya helyén )

Előterjesztés:

Október 3-án, csütörtök délután a mellékelt tiltakozó beadvány került személyesen benyújtásra a hivatalba.

Az aláírók sérelmezik, hogy a Diósd 1024/8 hrsz-ú ingatlanon sípálya épül, kérik az építkezés végérvényes leállítását, az eredeti állapot visszaállítását. Hivatkoznak arra a tényre, hogy a Beruházó szerződést szegett azzal, hogy érvényes kivitelezési és építési engedély nélkül elkezdte a tereprendezést, és a földmunkálatokat.
Az aláírók kérik a Beruházó és az Önkormányzat között létrejött szerződés haladéktalan felmondását, és érvénytelenítését.
Kérik továbbá a környező lakosság folyamatos bevonását és tájékoztatását, illetve kérik, hogy a Diósd 1024/8 hrsz-ú ingatlanon a terület átalakítása, bérbeadása a környező lakosság egyetértése és jóváhagyása nélkül ne történjen meg.

Október 4-én a mellékelt levelet kézbesítettük a Diósdi Sport Klub Kft. ügyvezetője, illetve néhány lakos részére.

Ebben a levélben Berényi úr részére megküldtük a lakossági tiltakozó jegyzéket (aláírók nélkül), illetve felhívtuk a figyelmét a Bérleti Szerződés 67. pont 3. bek. d) pontjára, amelyben, ha a Bérlő arra vonatkozó engedélyek nélkül végez építési, kivitelezési tevékenységet azonnali hatállyal jogosult a Bérbeadó önkormányzat felmondani a szerződést.

Kérjük a Képviselő-testületet, hogy az alábbi határozati javaslatot fogadja el:

Határozati javaslat:

.../2013. (X. 8.) diósdi öh. Diósdi Sport Klub Kft.-vel a 1024/8 hrsz-ú ingatlan bérletére vonatkozó szerződés rendkívüli felmondásáról

Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

1.      felhatalmazza és megbízza a polgármestert, hogy amennyiben szakértő által igazolást nyer, hogy a bérlő – a bérleti szerződés 67. pont 3. bek. d) pontjába ütköző módon – arra vonatkozó engedélyek nélkül végez építési, kivitelezési tevékenységet, akkor a Diósdi Sport Klub Kft.-vel 2012. július 31-én, a 2049 Diósd, 1024/8 hsz-ú ingatlan tárgyában megkötött bérleti szerződés rendkívüli felmondással történő megszüntetése érdekében a szükséges intézkedéseket megtegye, illetve a felmondási jog megnyílta esetén a bérleti szerződést megszüntesse,
2.      felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt, hogy a vonatkozó előírások szerint a Diósdi Sport Klub Kft.-t a döntésről értesítse.
                      
Felelős: Spéth Géza polgármester, Dr. Szabó Ferenc jegyző
Határidő: 2013. október 30.

A bérlő amikor beadta a kérelmet a terület bérlésére ( 2012    Július ), akkor a terület középső részére tervezte a kiszolgáló épületeket, nem pedig fenn a ""tetőn", most  a beadott  új kérelemben, így a szerződésben leírtaktól eltér, tehát ezt újra  meg kell vizsgálni, s a lakosokkal ezt egyeztetni kell. 

Elfogadott Határozat:

336/2013. (X. 08.) diósdi öh. Diósdi Sport Klub Kft.-vel a 1024/8 hrsz-ú ingatlan bérletére vonatkozó szerződés rendkívüli felmondásáról  ( feltöltött Homokbánya helyén )

Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete Aggházy László szakértő által elkészített tanulmány elkészültéig felfüggeszti a 1024/8 hrsz-ú ingatlan bérletére vonatkozó szerződéssel kapcsolatos döntését.

Felelős: Spéth Géza polgármester
Határidő: 14 nap
 




1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Bogó László!

    Ennek az eljárásnak az eredménye már ismert?

    Üdvözlettel,

    Dávid

    VálaszTörlés