2013. augusztus 28., szerda

Augusztus 29. testületi ülésre pót-javaslat beterjesztése_ Kerox építkezés

Augusztus 29. testületi ülésre pót-javaslat beterjesztése

Hétfőn kaptunk több pót-napirendet, beterjesztést.  

A FIDESZ-KDNP frakció részéről van egy javaslat a Kerox építkezéssel kapcsolatosan egy bizottság felállítására, mely figyelné és  ’felügyelné’ az építkezést, összetétele:  1 fő képviselő, 1 környezetvédelmi ea. Hivatal részéről és 1 fő lakos és 1 fő Kerox részéről.
Pénzügyi Bizottsági ülésen megoszlott a véleményünk, én és Nagy István nem értettünk egyet vele, mert a bizottságnak hatásköre – hiába jogosítjuk fel ( Testület részéről ) – nincs, nem hivatali szerv, nem hatóság és nem Polg. Hivatal – minden  visszakerülhet a Hivatalhoz vagy Testülethez. Mit ellenőrizzen, mikor nincs az építési engedélyben semmilyen paraméter, szűrő berendezés előírva, hogy mit kell beépíteni, ill. betartania a Keroxnak üzemeléskor.
Ezt a gondolatot tovább gondolva adom be egy módosítást, hogy csak akkor van, lenne értelme egy ilyen bizottságnak felállni, ha tudjuk, hogy mit ellenőrizzen, mit kérjen számon stb. ezért beadtam ezt a módosítót;

Diósd Város Önkormányzata
Testülete számára
Tárgy: Módosító javaslat   2343-08/ 2013 napirendhez
Tisztelt Polgármester úr,
A pót-napirendi pontokhoz csatlakozva, javaslom, hogy a  adhok bizottság létrehozása mellett kérje fel a Testület  a Kerox Kft vezetését, hogy a Petőfi utcai új beruházással kapcsolatosan készítsenek egy tájékoztató anyagot a lakosság részére, melyben a gyártási technológiát, az ezzel járó kibocsájtások / zaj, bűz, por / mértékét és az azokkal szembeni egészség és környezetvédő intézkedéseket / különböző szűrők,  gépek, szigetelések / hozza nyilvánosságra.

A bizottság létrehozásának csak akkor van értelme ha a lakosság tisztában van azzal, hogy milyen kibocsájtási határértékek betartását vállalja a KEROX , milyen semlegesítő és szűrő berendezések kerülnek beépítésre, milyen intézkedéseket tesznek a lakosság nyugalmának megóvása érdekében.

Javaslatom, hogy a bizottság létrehozása mellett a következő határozatot fogadja el a testület:

1., Diósd Város Önkormányzata levélben forduljon a Kerox Kft-hez, melyben kérje fel Őket, hogy a lakosság korrekt tájékoztatása érdekében hozza nyilvánosságra, hogy milyen tevékenységet fog folytatni, milyen alap és segédanyagokat fog használni a gyártás folyamán, azok milyen terhelést jelentenek a környezetre és milyen kibocsájtási határértékek betartását vállalják, milyen szűrő és semlegesítő berendezéseket építenek be.
2. Diósd Város Önkormányzata felkéri a Kerox Kft vezetését, hogy tegye lehetővé az üzem működése során a társadalmi kontroll megvalósítását.

2013-08-29
Felelős: Polgármester
Végrehajtás: azonnal

Kérem a Testületet a javaslatom elfogadására
Tisztelettel
 Bogó László
képviselő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése