2013. október 16., szerda

Remény avagy 8:1 - a magyar foci - pénz-paripa-fegyver…


Nemzeti sportjaink közül még mindig a legtöbbeket megmozgató sportág a labdarúgás.  Sokaknak örömet adó, sokaknak bosszúságot okozó, de a focihoz majdnem mindenki ért és mond róla véleményt.

Nekem is, aki még mindig kergeti a kerekre felfújt bőrt, a labdát, szintén van véleményem.

Sok igazság hangzott el és  fog elhangzani keserűségből, dühből, rosszindulatból és segítő szándékból a következő időszakban.  Ki kell beszélni és cselekedni kell, ha változtatni akarnak a jelenlegi állapoton. Én maradok továbbra is szurkolója! és támogatója a focinak.

Ezért támogattam én is a Önkormányzati Testülettel együtt azt, hogy a DTC – Diósdi Torna Club – megkapja Sportlétesítményt használatra, kihasználva az állami finanszírozás lehetőségét mely támogatja az öt kiemelt sportágat . A kormány jelentős pénzekkel segíti  a – labdarúgás, kézilabda, úszás, kajak-kenu, kosárlabda – sportágakat.  (Azt azért tudni kell, hogy ezek a támogatások  a  vállalkozások költségvetésbe befizetendő társasági adójának a terhére mennek.)

A  DTC is jelentős pénzeket kapott eddig is 2012- ben 24 millió Ft az utánpótlásra, 55 millió a fejlesztésre, 2013 –ra  20 millió Ft utánpótlásra és 65 millió Ft fejlesztésre.
Az utánpótlásnál nem kell „hozzá tenni” önrészt, a fejlesztéseknél kell 30%-ot.

Mivel pályázni kell és kellett a Sportegyesületeknek, a  DTC-nek is, hogy megnyerje ill. megnyerte a támogatási pénzt,  ez majd  látszani fog a diósdi Sportlétesítményen is.   Ezt várom, várjuk már. Eddig a kerítés készült el, de ez még mindig nem akkora tétel, hogy az egész támogatási összeget  feleméssze. ( 10-16 millió Ft volt).  Várjuk a további beruházásokat.

Remélem az utánpótlásra szánt pénzel jól gazdálkodnak és meglesz a látszata  pár év múlva . Jó lenne egy tájékoztatót hallani róla.
A támogatásnak van egy árnyoldala is, mivel a Sportlétesítmény fenntartására  - víz, csatorna, áram, munkadíj, világítás, fűnyírás, vonalazás, javítás, karbantartás, nem lehet ezekből a pénzekből fordítani – így az Önkormányzat az aki ’kisegíti’ a DTC-t, azaz fizeti a rezsit továbbra is . ca. 10-12 millió Ft .

A DTC  ezen kívül 4,5millió Ft civil szervezeti támogatást, 2 millió Ft  plusz támogatást, valamint 2,3 millió Ft-ot az őszi szezonra az NB III-ban való bennmaradás plusz költségeire kapott az Önkormányzattól.

Nem mindegyik támogatással értettem egyet, de reménykedni tudok abban, hogy a pénzek jól lesznek felhasználva, s látni fogjuk az eredményét, s valamikor közösen tapsolhatunk az elkészült lelátókon a magyar  és helyi labdarúgás sikereinek.

De addig dolgozni- bocsánat edzeni kell!! mert most a pénz paripa fegyver adott!

Bogó László
2013-10.16.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése