2015. április 17., péntek


Új iskolaszárny átadása: Köszöntő beszéd;


Kedves Államtitkár Asszony, kedves Államtitkár Úr, kedves meghívott vendégek, kedves gyerekek és szülők!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket az Érdi Járás legfiatalabb városában, Diósdon. Köszönöm, hogy elfogadták meghívásunkat, s jelenlétükkel megtisztelik rendezvényünket.
Nagy nap számunkra ez a mai, amikor ünnepélyesen is átadásra kerül a diósdi diákok részére egy új iskolarész, amit  a Kormány támogatásával  Diósd Város Önkormányzata  erején felül is felvállalt, és a  Nemzeti Sportközpontok műszaki vezetésével  megépített, a tantermi felszereléséhez pedig a Érd Járási KLIK Tankerület járult hozzá.  A megépült három tantermen túl lift megépítésével akadálymentessé is vált iskolánk, valamint bővült az ebédlő, amelyet ma már az épületből lehet megközelíteni.

Diósdon jelenleg is folyamatosan nő a lakosság száma, így minden önkormányzati képviselőtestületnek feladatot jelentett és jelent a jövőben is az óvodás és az iskolás gyermekek megfelelő szintű elhelyezése.

Belépve az iskolába 2 márványtáblát láthatunk. Az egyiken 1984, a másikon 2014 a dátum.
Több mint 30 éve települési összefogással, a diósdi kisiparosok segítségével épült az első iskolarész. Akkor 120 gyermek , most 720 gyermek tanul az iskolában.  És ez a növekedés tovább folytatódik, ami ismét feladatot ad a mostani városvezetésnek is. Minden szülő egyengeti a gyermeke sorsát, előre gondol: mi lesz holnap, mit kell tennie azért, hogy a cseperedő gyermeke tudjon majd tanulni, boldogulni.
Mi, a város vezetői is így vagyunk ezzel. Megépítünk, elkészítünk valamit, most az új iskolaszárnyat, de már előrenézünk a következő feladat, kihívás elé.  Tudjuk, hogy kevés az erőnk, tudjuk, hogy össze kell fognunk, s mindenhez segítséget és támogatást kell kérnünk.   Megragadva az alkalmat, innen kérem a tisztelt állami szervek támogatását a következő időszakra is!
Közös ügyünk, a gyerekeink jövője megköveteli, hogy megteremtsük azokat a jó körülményeket, amelyben gyermekeink tanulhatnak, készülhetnek a felnőtt életre.
Ma ünnepelni jöttünk az összefogást, az elvégzett munka örömét.
Diósd város és különösen az itt tanuló gyermekek nevében köszönetemet fejezem ki mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ma ünnepelhessünk.
az ünnepséget megnyitom


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése