2014. március 2., vasárnap

Kerox Kft telkének a megvásárlásáról- Önkormányzati ülés-27-02-2014

Kerox telek vételével kapcsolatos napirendi pontról;


A napirendre elhívták a Kerox ügyvezetőjét Kovács Attila-t és a Lascsik Attila gazd. igazgatót.
A Pénz. Biz. javaslata tárgyalás elindítása volt;

A Pénzügyi Bizottság megismerte és megtárgyalta a Kerox Kft. tulajdonában lévő diósd, Petőfi Sándor utcai ingatlannal kapcsolatos ajánlatról szóló előterjesztést és a „A határozatot javasolja elfogadásra a Képviselő- testületnek.

  a Településfejlesztési Biz. határozata az én javaslatom kritikája volt- mivel nem tudták, hogy a Hivatal készített egy előterjesztést. Ők sem kapták meg.   mellékelem:

1. A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság az előterjesztés egyik határozati javaslatát sem támogatja, indokai a következők:
2. A területvásárlási szándékról felelőtlenség nyilatkozni , amíg nem látunk erre forrásokat. Nincs tárgyalási alapunk mindaddig, amíg a Kerox Kft nem nyilatkozik arról, hogy a tevékenységét a továbbiakban is Diósdon kívánja folytatni legalább 5 évig – ezzel IPA befizetés keletkezik és kvázi forrást teremt a terület megvásárlására.
3. Emlékezetes, hogy Sohajda István képviselő, tfb. bizottsági tag korábban már befektetőt ajánlott, és a Polgármester Úrnak javasolta, hogy tárgyaljon vele. A befektető bevonásával a terület sorsa hosszú távra rendeződhet minden érintett – így a lakosság – megelégedésére is.
4. Az előterjesztés 3. pontjával összefüggésben a bizottság erősen csodálkozik, hogy a pénzügyi bizottság elnöke a legminimálisabb közgazdasági alapelveket figyelmen kívül hagyva terjeszti elő javaslatát.
5. Az előterjesztés 4, 5, 6 pontjai a bizottság álláspontja szerint az előző pontok miatt okafogyottá váltak, így azokat válasz nélkül hagyja.

A határozatok után szót kértem, és ( mivel nem találkoztam még személyesen a 2 Úrral köszöntöttem mind kettőt ) majd megköszöntem, hogy ezt a döntést hozták a lakosság aggodalmát figyelembe véve.

Majd elmondtam a javaslatomat, hogy ajánlatukra válaszolva üljön le a testület tárgyalni a telek megvételéről. A többi javaslatom majd csak azután jön ha megegyezés születik. Ostorházi L is megköszönte a döntését a Keroxnak, majd Sohajda I. kérdezte, hogy döntöttek-e, mi az álláspontjuk.

Kovács Attila elmondta, hogy levélben értesítették az Önkormányzatot, hogy elállnak az építkezéstől, ez a szándék most is így van, jelenleg van egy eljárás ellenük –( Otthon Egyesület  ügyfélként van bejelentkezve, s megtámadta az engedélyt)
A telek értéke mondja- belefektetett pénz- trafó-magasfeszültségű vezeték, földkábel , tereprendezés- stb. 266.680.000,-Ft a a telek értéke - költsége nekik, de ár alatt eladják az Önkormányzatnak. DE nem tudnak hosszútávon ’elköteleződni’ - max. 1 évig.
Elmondta, hogy idén még biztos itt fognak dolgozni - többet nem mondhat. 

Ezután a Polgármester Úr  mondott köszönetet , s kifejtette, hogy jó lenne ha itt maradnának továbbra is.

Sohajda I. elmondta, hogy neki van egy befektetője aki mindenki megelégedésére azt megvenné és ott végezne valamit( nem tudom mit mert nem mondta el ) Ők már a telek körül élőkkel beszéltek erről és pozitív volt a fogadtatás-?  Polgármester Úr megjegyezte- úgy volt, hogy eljönnek hozzá de nem jöttek- Ő sem tud semmit.
Szót kértem, jó lenne tudni mindenkinek, hogy  mi lenne ott, nehogy úgy járjon mint a Kerox, hogy elmaradt előzetes egyeztetés miatt porul jár. tájékoztatást várunk Sohajda Úrtól!

A végén az  ’A’ határozati javaslatot támogatta mindenki, hogy üljünk le tárgyalni a telek megvételéről, s még két pontot hozzá tettünk – köszönetet a építkezés leállításával és azt, hogy a mostani üzemben tovább dolgozzanak.

A tárgyalásokra a Polgármester lett felhatalmazva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése