2014. március 4., kedd

Válasz Eőry Zsolt facebook oldalán olvasottakra


Tisztelt Eőry Úr!

A Facebook-on  ( 27-02-2014  Önkormányzati ülés  ideje alatt ) megosztott személyemmel kapcsolatos írásában foglaltakat vissza kell utasítanom.
Kötelező az Önök pártjában az  Önöktől eltérő nézeteket vallókról valótlanságokat állítani? Ha nem tudja
pontosan lejegyzetelni az általam elmondottakat miért nem várja meg, hogy elkészüljön a testületi
ülés hivatalos jegyzőkönyve?

-          Nem felel meg a valóságnak, hogy az iskolabővítéssel kapcsolatos beruházást elleneztem.
Kifejtettem azon véleményemet, hogy a 2,5 tanterem megépítése tűzoltás, hosszú távú megoldást kell megvalósítanunk.

-          Nem elleneztem a 7 sz. főút melletti járdamegépítését sem az orvosi rendelő akadálymentesítését. ( lift építést)

Nem kívánok semmit „szabotálni” csak a képviselői eskümben megfogalmazottak szerint törekszem a település vagyonának megóvására és növelésére, ezért a takarékos gazdálkodást és a jól átgondolt és hosszútávon megoldást adó beruházásokat támogatom. Pláne ha hitelt akarunk felvenni ( most amikor a kormány konszolidálta az Önkormányzatokat – Kormánynak engedélyezési joga van ez ügyben)!

Hisnyay- Heinzelmann Úr megjegyzéséhez kapcsolódva;

 szeretném elmondani, hogy a  15 millió Ft-ot kért a DTC  a pálya világításának a korszerűsítésére, hogy MBI -es ill. nemzetközi meccseket lehessen játszani - most csak MBIII-ig lehetne.

 A  júniusi jogászlabdarúgó világkupa egyik helyszíne itt lenne - ezért kell a pályafelújítás stb. s a világítás – kérdezem , hogy júniusban esti  meccsek lesznek, hogy ilyen világítást keljen beruházni?
Én erről az egyik januári rendkívüli  ülésen hallottam először, amikor Polgármester Úr erről tájékoztatta a Testületet, s nem decemberben. Egy kicsit ferdít, bár lehet hogy Önök ezt akkor már megbeszélték.

Megjegyzem, hogy az állami támogatásból 105 millió Ft-ot nem kapunk meg, mivel a saját Önkormányzati bevételeink ( iparűzési adó, telekadó, építményadó) átlag felettiek, így elvonták. A MLSZ-től kapott 100 millió Ft DTC  támogatás szép összeg, remélem, hogy ez látványosabban tudják felhasználni, mint az előző 2 évben beruházásra kapott ca. összesen 70-90 millió Ft-ot, amiből csak  a kerítés készült el.( Az utánpótlásra kapott 22 + 24 millió Ft mellett az előző 2 szezonban.)

A másik projekt az egyik öltöző feletti  rész  beépítése - közösségi térnek – ca.100-120m2 terület, melyre az Önkormányzat adott be pályázatot,  s annak a önrészét 30 millió Ft-ot kell biztosítani( 100-120 millió Ft-ba kerülne a megépítése).

Ezek a beruházásokat a Testület többsége elfogadta , de kiderült a 2014 évi költségvetésből, hogy csak hitelből tudjuk finanszírozni. 255 millió Ft hitelt kell felvenni , ahhoz, hogy minden betervezett beruházást meg tudjunk valósítani.

A javaslatom és a PB javaslata az volt , gondoljuk át,  ha hitelt kell felvenni , akkor olyan célokra feladatokra költsük a hitelt ami hosszútávon szolgálja Diósd és a lakosság  érdekeit.

Az iskolát tovább kell bővíteni a 2,5 tanterem építése csak 1 évre megoldás,  a Ifjúság úti óvoda régi szárnyának műszaki szavatossága lejárt – azon is kell gondolkodni ,  s van még jó pár  dolog .. .

Ennek tükrében kérem, hogy  vegyék figyelembe döntéseimet, javaslataimat!

Tisztelettel
Bogó László
képviselő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése