2014. április 28., hétfő

Pár bátorító szó... egy fiatal anyukának- aki a közösségnek szervez programokat...

Ezt a pár 'bátorító szót' írtam Pákhné Fekete Alexandrának aki 2 gyermekes anyukaként szervez gyermekeknek- közösségi programokat már pár éve az Együtt Diósdért Alapítvány keretein belül.

Először az Ő levelét adom közre:

Feladó: Alexandra Pákhné Fekete 
Dátum: 2014. április 22. 11:58
Tárgy: ezmegaz
Címzett: gyereknap-klub@lev-lista.hu

sziasztok!

remélem mindneki kiheverte a nyulat!

először is egy rossz hírrel kezdeném, melyről már írtam, de most a Diósd-Héjban újság áprilisi számának 18. oldalán saját szemetekkel is megtekinthetitek, hogy az idén Diósdon pályázatot benyújtott civil szervezetek közül az Együtt Diósdért Alapítvány 0 ft-ot kapott (cserébe a többi pályázó szép összegekben részesült.) Bár én soha egy fillért (sőt erkölcsi támogatást sem) kaptam a programszervezésért az önkormányzattól (ahelyett hogy örülnének hogy van egy önkéntes hülye), az eddigi években részben az önkormányzati támogatás (másrészben saját befizetéseink és pályázatok) tette lehetővé, hogy legyen ingyenes gyermeknap, ingyenes télapó műsor, és kedvezményes árú bábszínház Diósdon. Az önkormányzat ítélete szerint ezekre a továbbiakban nincs szükség, ami nemcsak azért szomorú, mert nem tartja fontosnak  a családok, a gyermekek számára szervezett programokat, de azért is, mert így nekem is elmegy a kedvem az egésztől-a tavalyi ingyenes életmentős előadástól kezdve az egyéb rendezvények szervezéséig. Hát szép volt, ennyi volt. Csókoltatom a polgármestert. remélem a 3 diósdi művelődésszervező remek programokkal vár majd titeket.
A levlista egyelőre továbbra is megmarad mert úgy remélem, sokatoknak van segítségére (és mert engem is szórakoztat).

és akkor egy kis programajánló, hogy felviduljak:
  1. számításaim szerint (bár korántsem biztos) most szombaton lesz diósdi piac.

  2. most pénteken lesz 17 órától élőzenés Ciróka Táncház a Közösségi házban.


3)Időpont/indulás:  vasárnap 10 óra
A Kék Géza Közösségi Ház előtt, várunk minden érdeklődőt egy közös családi futásra, egy 4-5 kilométeres futókört tervezünk emelkedő nélkül, de le lehet rövidíteni is igény esetén. Jöhet gyerek is, felnőtt is, akár biciklivel is.
Szervező:  Vanek Balázs 30-970-5054

  1. babaruha börze Nagytétényben a Klauzál házban: 2014. április 27. vasárnap 09.00-13.00 óráig
    5) érd körbe vasárnap 10 órától bringás túra:

6) A Föld Napja - IV. Tudományfesztivál (Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum kertje - április 24-25.)
A látványos, interaktív, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló rendezvény célja, hogy különböző élmények, tapasztalatok segítségével keltse fel az érdeklődést a tudományok és a környezet-, természetvédelem iránt. A gyerekek egy izgalmas tanösvényen érthetik meg, mit jelent a megújuló energia, és megtudhatják, hogyan működik az éggömb és a napóra.

7)egy anyuka kérte, hogy osszam meg veletek: 
Mozgásfejlesztő terapeuta és fejlesztő pedagógus vagyok ( hosszú évekig dolgoztam óvónőként, jelenleg is tanítónőként dolgozom) 3 hónapos kortól - 10 éves korig TSMT mozgásterápia foglalkozásokra (Okosító torna) - 5 éves kortól iskola előkészítő oglalkozásokra Lázi Barbara szakvizsgázott fejlesztő pedagógus, mozgásterapeuta! elérhetőség és részletekért írj nekem, összekötlek titeket.

 További szép szutykos időt, üdv
szandra


erre írtam én neki a következőt:

Kedves Szandra,

leveledet olvasva, had reagálják rá. Szeretném azt erősíteni benned, hogy amit csinálsz az nagyon hasznos dolog, s az a közösség, amelynek  Te az Együtt Diósdért Alapítvány segítségével  szervezed a  programokat,  számít rád. Eddig sem amiatt csináltad, csináltátok, mert az Önkormányzat  támogatta az Alapítványt, hanem azért, mert olyan igény volt ezekre a programokra, melyet Te jól érzékeltél , megláttad és meg szervezted. Nem az egyes képviselők vagy Önkormányzat miatt csináltad,  s nemcsak az elismerés maradt el , de a támogatás is!

Elismerést azoktól várj akiknek, akikért csinálod - a gyerektől,  a családoktól, a közösségtől, akik értékelik a Te munkád. Annyit mondanak; Köszönöm, köszönjük!

Egyedül nem tudtam az Önkormányzati Testület döntését befolyásolni, egyedül nem ment.

Kérlek gondold át, s  folytasd. Munkád eddig is  ingyen végezted, s ezután is, de a programokhoz pénz, támogatás kell, hogy elérhetőek legyenek mindenki számára. A magam részéről   200.000,- Ft –al szívesen támogatom az Együtt Diósdért Alapítványt a képviselő díjamból,  ezáltal a  programokat is. Kérem, használjátok a terveitek megvalósítására.

Üdvözlettel

Bogó László
képviselő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése