2013. június 15., szombat

2011-Júliustól-Szeptemberig

Júl. 10-14-ig

A héten hétfői nap bizottságvezetőket hívta össze a Polgármester Úr megbeszélésre.
3 téma volt;
- DTC ajánlata a Sportpálya üzemeltetésre és egy koncepciója a Sporttörvénnyel
kapcsolatban.  Tájékoztatót meghallgattuk, Polgármester Úr kérte, hogy írják le a lépéseket, mivel sürgős, s dönteni kell .
-          szúnyogirtásra beadott ajánlatokat bíráltuk el.
-          Eu- közösségi pályázati formánál kellett témát választanunk, önkéntességet választottuk.

2011 július 14.-én 2 db. rendkívüli Önkormányzati ülést tartottunk, azért mert rendkívüli ülésen csak 5 napirendet lehet tárgyalni, mivel több volt, így 2 ülés lett összehívva.

  1. 16 óra. Ülés

1.      Közétkeztetés közbeszerzés pályázat lezárása, eredményhirdetés. Bonyolító cég beszámolt a pályázat lebonyolításáról, pótlásokról, értékelésről, eredményéről. A nyertes pályázó aki a legjobb ajánlatot adta, az a Junior cég lett. Ősztől Ők fogják a közétkeztetést ellátni.
2.      Az óvodai csoportok létszámának meghatározásáról, valamint az Óvoda alapító okiratának módosításáról, Mivel 2 új csoportot indítunk ősszel, ezért kellett a módosításokat elvégezni.
3.      3/a Az iskolai osztályok összevonásáról, a tanulócsoportok számának meghatározásáról,
Vita alakult ki a létszámok körül, s a maximális létszám körül. Az új Oktatási törvényt nem tudjuk, ezért azzal nem tudunk számolni, a jelenlegi szabályzók alapján kellett döntenünk. Az osztályokban 20-25 fős létszámok – táblázat  - átlagosak, de ettől van kevesebb ill. nagyobb létszámú osztály is  adott évfolyamon.
3/b Műfüves pálya kialakításához tulajdonosi hozzájárulás megadása az ÁMK részére,
Az ÁMK kérelmét elfogadtuk, elvi engedélyt adtunk a műfüves pálya megépítésre saját –alapítványi erőből.
4.       Az önkormányzat vagyonbiztosításának kibővítéséről, most csak kiegészítésről volt szó, az éves egész intézményekre az évforduló ősszel lesz. Akkor a biztosítási piacon újra ajánlatokat kérünk be.
5.      DTC kosárlabda szakosztály névhasználati kérelme, Diósd névhasználati kérelmét megkapta a szakosztály.

  1. ülés 17 óra

1. A Szent Gellért Hét programtervezetéről, a végleges programtervet kaptuk meg, melyet még pontosítottuk.
2. Javaslat az Érd  és Térsége Víziközmű Kft. Felügyelő Bizottság tagjára, továbbra is Spéth Géza polgármestert javasoltuk-választottuk meg tagnak
3. Diósd, Bem u. 1. sz. alatt lévő ingatlanon történt pincebeszakadásról, az esőzésektől beszakadt pince betömedékelését il.. lezárását a család önerőből nem tudja megoldani, 200 e Ft –al járulunk hozzá a helyrehozatalhoz, veszély elhárításához.
4. Új Óvodában kialakítandó 2 új csoportszoba eszközbeszerzése,  A szükséges ágyak, butorok, berendezések, evőeszközök, játékok stb. beszerzését hagytuk jóvá, hogy mire elkészül azokat is meg tudják venni, ca 3,5-3,8 millió Ft lesz . A felügyelő cég, aki jóváhagyja az Új Óvoda  átalakítását, az kikötötte, hogy az emeletre egy liftet a mozgáskorlátozottak számára csináltassunk – lépcsőnél a korlátnál. Ez is kb. 3,2 millió Ft, e nélkül nem engedik az átalakítást. Reméljük, hogy minél előbb megkapjuk az engedélyt és elkezdhetik a  2 új csoportok kialakítását.
6.      5. Sportcentrum üzemeltetése, A DTC elkészített az ajánlatát és a tájékoztatóját a Sportközpont üzemeltetésére és egy csarnok építésére, melyet a Sporttörvény – amelyet most Júniusban fogadtak el -  adta plusz bevételekből akar megvalósítani.  Sokat beszéltünk és elemeztük a helyzetet. A DTC 15 évre bérbe venné üzemeltetésre a Sportközpontot, ez azért kell mert az új Sporttörvény  alapján az „gyűjthet” be támogatásokat  a cégektől, ha a sportszervezet sportlétesítmény üzemeltetője.

  Polgármester Úr az előterjesztésben leírtak szerint ügyvéddel átnézeti az ajánlatot, hogy az Önkormányzat részéről milyen biztosítékok vannak arra az esetre, ha a DTC nem tudja megvalósítani a terveit pl. félbemarad a beruházás és akkor milyen jogi helyzet alakul ki stb. ezt követően hív össze rendkívüli ülést.

A határozatban üdvözöltük az ajánlatot, elvileg egyetértettünk vele, de a jogi szakvéleményt megvárjuk.

Egyebek;

Az ülés után több információ – hozzászólás volt.

Polgármester Úr tájékoztatót minket, hogy
-          a Nagyközség elnevezést megkaptuk, fejlécet ill. bélyegzőket kicserélik.
-          A várossá válásra kiadott kérdőívekből kevés jött be, abban a várossá válást a többség támogatja.
-          Önkormányzati szünet lesz, de ügyelet lesz,
Bogó László:
-          a szemétdíjjal kapcsolatban sokan jelezték, hogy nem értik miért ilyen kicsi – s nem arányos  a kukák mérete közti díjak, kértem, hogy erről írjanak a Diósdhéjban- polgármester úr ezt megmagyarázta.
-          Az ipartelepen működő cégek egy levelet, kérelmet írtak a Hivatalnak, Polgármesternek, hogy a mikor vették a telkeiket, akkor aszfaltos utat is beleszámolták ill. ígérték, valamint nincs közvilágítás azon a területen. Kértem, hogy ebben lépjen a Hivatal, a közvilágításra terveztünk be keretet.
Eöry Zsolt-  a Kápolna felújítása után Gellért napján lesz felszentelve a Kápolna – Szeptember közepe.


Képviselő-testületi ülés



Önkományzati ülés
2011. augusztus 01.

Mivel szabadságon voltam, nem tudtam részt venni az ülésen, ezt jeleztem a Hivatalnak.

A napirendek és a határozatok már olvashatók a www.diosd.hu-n

Előzetes bizottsági ülések nem voltak a napirendekről, mivel rendkívüli ülés  előtt ez nem köztelező.


Menjünk sorjában.
  1. Az önkormányzati intézmények alapító okiratainak módosításáról

Az alapító okiratok módosítása- Önkormányzat- Óvoda, Ámk, azért kellett, mert megkaptuk a Nagyközség besorolást, így minden hivatalos papíron ezt módosítani kell.

2 A diósdi turisztikai információs táblákról
 Az érdi kistérségi program keretén belül készültek el a turisztikai útbaigazító táblák, melyek kihelyezéséről döntöttek.

3.  A diósdi kőbánya augusztus 20-i bérléséről
A pénzügyi bizottsági tagok részéről jött észrevétel ill. javaslat pl. az aug. 20. –i  Kőbánya bérlésével kapcsolatban.
Az 50.000,- Ft  bérleti díj melyet elfogadott a testület -  a szóbeli javaslatunk több volt – mivel a bánya rendbe hozatala átadás előtt – kaszálás , takarítás – utána rendcsinálás- tereprendezés eső sár esetén – plusz kiadásokkal jár. Nem tudjuk hogy tisztázva van-e hogy áram használata nincs benne , / Tavaszköszöntön több mint 200 ezer Ft volt /, az alsó Kőbányánál a esőzések miatt nagyon nagy a sár – kell-e ott terepet rendezni, stb. kérdések tisztázva vannak-e.

  1. 3030/13 hrsz-ú ingatlan ingyenes tulajdonba vételéről

A Kerecsen utca átvételénél nem minden tulajdonos nyilatkozott , ezért így az utcát átvenni nem tudja az Önkormányzat. Minden tulajdonosnak nyilatkoznia kell.

  1. A DTC ajánlata a Sportközpont 15 évig tartó üzemeltetésére

A DTC kérelme az új Sporttörvény adta lehetőség kihasználására irányul, mely alapján a sportegyesületek pénzügyi támogatást tudnak maguknak szerezni - a cégek adójukból adhatnak át támogatást, amit  a sporthivatal engedélyez .
A Sportközpont üzemeltetését a DTC- átakarja vállalni, mivel aSportörvény csak annak sportegyesületnek  add lehetőséget a pénzbevételekre, akik üzemeltetnek sportlétesítményt.
Több szándéknyilatkozat megtételét kéri a DTc az Önkormányzattól.
Ez alapján tud pályázatot benyújtani szeptember elején a Sporthivatalnak támogatás engedélyezésére.
A DTC tervében  egy új sportcsarnok megépítése is szerepel, mely 300-350 millió Ft –ra becsülnek.
A Sporttörvény 70% adóbevételből való támogatást és  30% önrészt utó finanszírozással ír elő.
Ami azt jelenti, hogy ha jóváhagyja a célt , tervet a Sporthivatal, összetudja szedni cégektől 200-250 millió FT –ot / 70 %-ot a DTc / még a 30 % önrészt ca. 100 millió FT-ot a saját erejéből kell előteremteni – azt nyilatkozták ez meg lesz.

A Hivatal jogi tanácsot, szakvéleményt kért be – olvasható .

Az új törvény adta lehetőség és a még járatlan út – végrehajtási rendelet értelmezése -  jogi biztonság az önkormányzat részéről felvet sok kérdést.
Az idő szűke miatt  elvi állásfoglalás és elő szerződés kötése szükséges a Sporthivatal felé.
A határozat ami született biztosítékot kér a 30%-k önrészre, s csak utána adja az elvi hozzájárulást.

A rövid idő miatt a késlekedés miatt kicsúszhatnak a határidőkből a DTC, s a tervezését a sportcsarnoknak is meg kell  csináltatnia – mert kész terveket kell beadnia.

Nem egyszerű a helyzet, de a lehetőség is nagyon kecsegtető. Ebben kell egy jó  és biztonságos jogi szerződést kötni, amely Önkormányzat részéről később nem fog problémát okozni.

Az egész akkor dől el,hogy a sporthivatal milyen összeget hagy jóvá a DTC-nek   felhasználásra.

Tudni kell, hogy a keret véges –összességében behatárolva van az összes sportegyesületek felé országosan. s hogy ki mennyit tud ebből  kapni , ez majd a szeptemberben beadott tervek alapján döl el.  Ez után lehet – szerintem is – a részleteket – DTC és Önkormányzat között véglegesíteni.

Lesz ez ügyben egy újabb aug. 11.- i önkormányzati ülés.


2011-08-07

Rendkívüli Önkormányzati ülés

16 órakor kezdődött a DTC  Sporttörvénnyel kapcsolatos  kérelmének 2. körben a megtárgyalása.

Napirendi pont : A DTC ajánlata a Sportközpont 15 évig tartó üzemeltetésére ,

Egy héttel ezelőtti határozat, melyet akkor mind a 8 képviselő elfogadott, most újra tárgyaltuk, mivel az a4 pont, amit kért a DTC – elvi hozzájárulás -   mely lehetőséget ad a DTC-nek , hogy a Sportörvény adta lehetőségre pályázatot adjon be, nem lett konkrétan elfogadva.
Most ez megtörtént  egyöntetűen az elvi hozzájárulást megadtuk a testület részéről.

A részleteket – a Sportközpont üzemeltetésének átadása, ezzel kapcsolatos fejlesztések, biztosítékok, jogi szerződés, majd a Sporthivatal döntése után lesz részletezve és szerződésbe öntve.

Meg kell várni, hogy a pályázat alapján milyen összeget felhasználásának a lehetőségét kapja meg a DTC.
Várjuk a részletes anyagot, terveket, amik elhangzottak szóban, s melyeket írásban kell beadnia Sporthivatalnak  pályázat formájában. Az önrészt igazolni kell az állam felé is.

Ezzel kapcsolatosan Polgármester úr visszautasította Fidesz honlapján ezzel kapcsolatban megjelent írást. Jó lenne, ha nem politikai kérdést csinálnánk a sportból. Semminek nem gátja , de törvénysértést nem akar elkövetni, Önkormányzati vagyonról van szó.

17,30-kor kezdtük a másik rendkívüli ülést.
2 téma volt. Mind  2 pályázással kapcsolatos. Az egyik bölcsődei pályázat, melyet most írt ki a kormány, Eu finanszírozású. Erre kel  a terveket ’gyorsan’ elkészíteni , mert szeptember közepétől lehet benyújtani. Ennek a megterveztetése ca. 4 millió Ft nincs benne  a költségvetésben, ez plusz kiadás lesz.
A másik téma a Hivatal energetikai korszerűsítésére beadható pályázat, amely egyben egy átalakítást is magába tud foglalni. Energiatakarékossági pályázat ez , melybe lehetőség nyílna Hivatal modernizációjára is

Az Óvoda 150 milliós a Hivatal 100 milliós beruházás lehet ,melyhez önerő 10 ill. 20 % - nak kell lenni. Ha nyerünk a jövő évi költségvetésben kell erre a forrást megteremtenünk.
Szóvá tettem, hogy jó lett volna diósdi tervezőket felkérni, hogy nekik is – oly ritkán – lehetőséget biztosítsunk. Ez most nem fog megvalósulni, mert a két beadott ajánlat nem diósdi cégtől van.
A két pályázat beadásáról döntöttünk, s a tervek elkészítését megrendeljük.

Több lakossági észrevételt tettünk a Hivatal felé;- kukás autóból folyik a …., Ferenc utca úthibái,


2011-08-11





2011. augusztus 29-e hétfő 17:00 óra


Kezdés:17,15 órakor

Pár új napirendet felvettünk.
Napirend előtt dr. Ostorházi László képviselő több témában információt kért (Szent Gellért Hét, Homokbánya út, Óvoda átépítése).

1. Beszámoló a két ülés közötti fontosabb eseményekről
Az események között a Marosvécsi cseresznyefesztiválon aló részvételt megemlítettem, hogy nincs felsorolva a történtek között. A Naprózsafa Néptáncegyüttes és a polgármester vett részt rajta.

2. Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról
Több határozattal kapcsolatban volt véleménye, javaslata a Pénzügyi Bizottságnak.
A pincepályázattal kapcsolatban megjegyeztük, hogy amíg nincs kidolgozott anyag, hogy mit várunk el az új és régi bérlőktől - egységes pincesor – kép kialakítása, addig ne hirdessék meg.
A hajózási turisztikai programhoz (Észak-Dél, Dunai Hajózási és Tömegközlekedési Együttműködésről) való csatlakozást a bizottságunk ellenezte mivel 1 millió Ft- al kellene beszállni,  ezt a testület megszavazta tavasszal, de még nem fizettünk, ezért ennek a visszavonását kezdeményeztük. Nem tartjuk szükségesnek.

3. Az V. számú védőnői körzet létrehozásáról (rendelet-módosítás)
A gyereklétszám növekedése miatt kellett módosítani, elfogadtuk.

4. Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2009. (V. 25.) számú ÖR módosításáról
A "Nagyközség" név felvétele miatt kellet az SZMSZ-t korrigálnunk.

5. Polgármesteri Hivatal szervezeti és működési szabályzatáról szóló 21/2009. (XI.1.)
19/2008. (XI.28.) számú rendelet módosításáról
Visszahozzák, a behajtási engedélyekkel kapcsolatban a díjak csökkentésére volt javaslat,
Jegyző Úr- új bérleti díjra; javaslatot hoz.

6.Temető rendelet módosításáról
A díjak változtatását fogadtuk el- melyet az Egyházközség és a Temetkezési Hivatal adott meg. Új urnahelyeket kell építeni, emiatt is kellet a temetkezési hely díjainak megváltását jóváhagyni.
Szó volt a temető bővítéséről is, több lehetőséget vettünk számításba, ezeket minél előbb meg kell vizsgálni, elindítani, s a diósdiak számára lehetővé tenni.

7. A településrendezési eszközök módosításához
A HÉSZ módosítása, ami ki volt függesztve, s most jóvá kellett volna hagyni, de több módosítási javaslatot adott még a főépítész, amivel nem minden esetben értett egyet a testület egy része, így újra visszakerül.

8. Döntés a települési szilárd hulladék összegyűjtésére kiírt közbeszerzési eljárás során beérkezett ajánlatok érvényességéről, és az elektronikus árlejtés megkezdéséről
6 ajánlatadóból 5 teljesítette a kiírást, így 5 cég versenyeztetve lesz internetesen egy időben a szemétszállítás-zöldhulladék elszállítására és a lomtalanításra.

9.Szemem Fénye Alapítvány üzlethelyiség bérléséről
Az alapítvány ingyen üzlethelyiséget kért volna állandó használatra karitatív tevékenységre, de mivel nincs nekünk ilyen, ezért elutasítottuk.

10. Beszámoló a Napközi otthonos Óvoda 2010/2011. nevelési évről szóló tevékenységéről
A beszámolót elfogadtuk.

11. Beszámoló az ÁMK 2010/2011. tanévi tevékenységéről
Volt egy tisztázandó részlet a beszámolóban, melyet tisztáztunk az Igazgató Úrral
(óraszámokat és finanszírozást) így a beszámolót kiigazítva elfogadtuk.

12. ÁMK házirendjéről
A házirendhez több észrevétel érkezett, melyet tisztáztak, s utána lett elfogadva.

13. Diósd 1293 hrsz-ú ingatlan ingyenes tulajdonba vételéről
A tulajdonba vételt elfogadtuk.

14. Gedrus család vételi ajánlata a diósdi 3091 hrsz-ú ingatlanra
Több bizottságnak is az volt a javaslata, hogy csak bérletbe adjuk a vasúton túli mezőgazdasági ingatlant, így ilyen értelmű határozatot hoztunk.

15. Beszámoló a Polgármesteri Hivatal egy éves munkájáról, a személyi és tárgyi feltételek alakulásáról
A beszámolót elfogadtuk.

16. Diósd Nagyközség közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepciójáról
Több észrevétel érkezett- a Pénzügyi Bizottság részéről is - az anyagból egy rövidített változatot és a nem Diósdot érintő dolgokat kivéve, stb. készüljön egy új előterjesztés.

17. Dolgozói létszámbővítés engedélyezése a Napközi-otthonos Óvodában
Mivel elkészült szeptember 1-re a 2 új csoport helyisége, így 2-2 óvónői és 1-1 dadusi állással növelni kell az óvoda létszámát. Elfogadtuk.

18. Diósd, Sashegyi u. 3. sz. alatt található Vízíközmű Társulat helyiségeinek felújító festéséről
A pénzügyi bizottságunk nem javasolta a festéshez való hozzájárulást, oldja meg a Víziközmű társulat. A képviselő-testület mégis elfogadta a kérelmüket.

19. Sportközpont épületében behatolás-jelzőrendszer kiépítéséről
A Pénzügyi Bizottság javaslata az volt, hogy várjuk meg a DTC sportpályázatát, mert akkor esetleg abból a támogatásból is meglehet oldani. Elfogadtuk.

20. Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2012. évi fordulójához való csatlakozásról
A határozatot a támogatásról elfogadtuk.
Megjegyeztem, hogy ebben a pályázatban 1/3-ot a község, 1/3-ot a megye és 1/3-ot az állam fizet. A Pest megye idén nem fizetett semmit, így az állam sem, mi kifizettük a diákoknak.

21. Árajánlat Diósd Nagyközség várossá válásához szükséges pályázat elkészítésről
A Pénzügyi Bizottságban megoszlottak a vélemények a sikerességről és a szükségességéről, mert változik a önkormányzati törvény, nem tudni mi lesz a vége.
A lakosságtól beérkezett vélemények pozitívak voltak, igaz kis számban éltek a szavazás, véleményalkotás lehetőségével.
 Abban viszont egyetértettünk, hogy ha most nem próbálja meg a pályázatot beadni, akkor az elkövetkező időszakban / választási években nem lehet kérni / nem lesz rá mód azaz ca. 5 év múlva kerülhet újra szóba.  Több javaslat közül végül a teljes anyag elkészítését és lebonyolítását rendeltük meg, azzal a kiegészítéssel, hogy amennyiben  olyan mértékben változnak a jogszabályok, hogy nincs reális esélye a várossá válásnak, akkor a pályázatíróval elszámolunk, s az addig elvégzett munkát fizetjük ki.

22. A polgármesteri hatáskörben megállapított szociális segélyek kifizetéséről
Tudomásul vettük.

23. Koncessziós pályázat kiírásának módosítása közösen Érd Megyei Jogú Várossal, Tárnok Nagyközséggel a települések területén végzendő szennyvízkezelési közüzemi szolgáltatás ellátására
A majd kész új csatornahálózat üzemeltetésére kiírt pályázat módosítása volt.

24. Érdi Városi Polgárőrség támogatásáról
A vélemények megoszlottak. A Pénzügyi Bizottság nem javasolta a további támogatást, (500 e Ft-ot már kaptak az idén) mivel a csatornaépítésre hivatkoztak, hogy több ellenőrzés kell majd. Mivel a csatorna beruházás csúszik, azt javasoltuk, hogy majd akkor térjünk vissza rá. A testületi ülésen elhangzott, hogy a jelenlegi szolgálat ellátására - az üzemanyag árak emelkedése miatt - már többet költöttek és kevés volt a támogatás, így 250 eFt plusz támogatás lett megszavazva nekik.

25.Multienergie Kft. szerződésmódosítás
Egy ajánlatot kaptunk LED-es lámpák cseréjére, melyeket az egész közvilágításnál lecserélnének ezekre az új energiatakarékos lámpákra. A közel 100 milliós beruházást nem kell megfinanszíroznunk, hanem a mostani közvilágítás éves árát kell fizetnünk 10 évig azonos szinten a cégnek. Az ajánlat nem hangzott rosszul, kiszámíthatóvá teszi a közvilágítás költségeit, s egy új, erősebb fényt adó, energiatakarékos világítás lenne.
Mégis úgy döntöttünk, hogy versenyeztessük meg a beruházást, hátha olcsóbb ajánlattal ugyanezt az ajánlatot megkaphatjuk.


Plusz napirend, egyes közterületek megváltoztatása

26. Öry Zsolt képviselő 2 utca nevének a megváltoztatására tett javaslatot (Ságvári, Zalka Máté). Többen megkérdezték, hogy az ott lakókkal beszéltek-e. Nem. Ez alapján a javaslatot nem fogadtuk el többen, de egy olyan határozat született, hogy a szándékot jelezze a Hivatal az ott lakók felé, nyilatkozzanak, mi a véleményük, ezután kerüljön újra vissza a testület elé.

27. Utak átvétele- Magyar Állam részéről
A közútkezelővel pár utca átvételéről tárgyaltunk és egy visszaadását hagyta jóvá a testület.
 Önkormányzat kezelésébe kerül: Kőbányai út, Vadrózsa utca, Pannonpipe, Arany János utca, Átadásra kerül –kezelésre – a Nagytétényi út  diósdi szakasza.

28. Szent Gellért Kápolna környezetének helyreállítása
Az elkészült, restaurált kápolna környezetének rendbe hozását vetette fel plusz napirendként a Polgármester úr, amire már volt egy régebbi döntés.  (Egyébként az egyházközség nyertes pályázat pénzéből újította fel, nem községi pénzből, amihez több felajánlás is érkezett a felújításhoz.)
A javaslatot elfogadtuk.


A zárt ülésen több kérelmet tárgyaltunk meg, pénzügyi és egyéb kérdésekben döntöttünk.

Bogó László


Rendkívüli Önkormányzati ülés

2011. szeptember 15.

Egy téma szerepelt az ülésen, az pedig a szemétszállítás volt.
A kiírt pályázatra több cég jelentkezett- előző ülésen ezt elfogadtuk, s most a z internetes licitálás után eredményt kellett volna hirdetnünk.
Az a helyzet alakult ki, hogy 2 cég azonos – lefele menő licitálás – ajánlatot adott. Nem változtattak rajta mert a számítógépes rendszer mindegyiknél azt jelezte , hogy ő ajánlata a jobb, s csak kis időre jelezte, hogy azonos ajánlat van. A licitálás után derült ki a számítógépes  probléma amit az egyik meg is reklamált, így nincs eredmény – mert a közbeszerzést úgy kellett volna most befejezni, hogy közjegyző kihúz a 2-ből egy cégnevet, és az lesz a győztes.
Ez most nem így lesz, a számítógépes licitálást  eredményét a probléma miatt megsemmisítettük, s új licitálást végez a pályáztató, kijavítva a hibákat.

Polgármester Úr tájékoztatta még arról a Testületet, hogy  a Kápolna kert  felújítását elvégzik, de a betervezett összeg nem lesz elég, még úgy is , hogy sok munkát ingyen végez el a falugazda, Vízművek, Braunék, ehhez kérte a támogatást. A Kápolna újraszentelése 25.-én lesz.


Rendkívüli Önk. ülés

2011-09-22 17,30
Polgármesteri Hivatal,

Mivel tegnap kaptuk meg a meghívót, így 5 –en voltunk jelen- késtem.
Egy napirendi pont volt, az bölcsőde pályázat elindítása.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megjelentette a „KMOP-4.5.2-11 Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztése és kapacitásának bővítése” című pályázati kiírást.

Ennek a beadási határideje 2-3 hét múlva esedékes, ezért volt a sietős döntés. Az előző testületi üléseken megbíztuk a Várhegyi Stúdió – Érd - tervező irodát elő-terv készítésére, most  egy pályázatíró céget a pályázat lebonyolítására. A pályázatíró sikerdíjas díjazásban fog részesülni, ha nyerünk akkor kapja meg a 70%-át a pénzének.

50 fős bölcsőde terve készült el az új Óvoda mellé. Új érdekes megoldásokkal, előírások figyelembevételével. Kérni fogom a Hivatalt, hogy a honlapra tegyék fel – előző rendkívüli anyagát sem látom fent.

Megszavaztuk a pályázaton való részvételt, amely 90%-os támogatottságú, és 150-200 millió Ft-os beruházás lenne, ha megnyerjük.

Más napirendet nem tárgyaltunk.


Önkormányzati ülés :
2011. szeptember 29-én (Csütörtök) 16.00 óra

Következő határozatok születtek;

7.      Beszámoló a két ülés közötti fontosabb eseményekről; tájékoztatást tudomásul vették,

8.      Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról;

Diósd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a lejárt határidejű határozatokról szóló beszámolót megismerte és elfogadta azzal. hogy a Hivatal vezetése tartson bejárást Pogrányi Károly lelkésszel illetve a közösségi bizottság elnökével a Mihalek-házban.

3.    2011. évi II. sz. költségvetés módosítás;

Diósd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében, valamint az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 65. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a következő rendeletet alkotja:
1. §
Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 1/2011. (II. 11.) ör. rendelet (a továbbiakban: R.) 3. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A Képviselő-testület Diósd Nagyközség Önkormányzat 2011. évi költségvetésében
a) a költségvetési kiadás tervezett összege               1.372.770 ezer forint
b) a finanszírozási kiadás tervezett összege                   88.357 ezer forint
c) a költségvetési bevétel tervezett összege              1.366.090 ezer forint
c) a hiány összege                                                          95.037  ezer forint
A hiány finanszírozását 67.379 ezer forint beruházási hitelfelvétel ( csatorna), a 25.039 ezer forint rövid lejáratú hitel és 2.619 ezer forint, előző évi pénzmaradvány igénybevétel biztosítja.”
2. §
Az R. 1-12. számú mellékletei helyébe, jelen rendelet 1-12. számú mellékletei lépnek, ezenkívül kiegészül a  26. számú melléklettel.
5. §
Jelen rendelet kihirdetése napján lép hatályba.

4.              2011. évi első féléves beszámoló;
Diósd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadta a 2011. évi költségvetés I. féléves teljesítéséről szóló beszámolót.


5.                9/2011. (IV. 01.) rendelete a felnőtt korúakra vonatkozó szociális gondoskodás helyi szabályairól szóló ÖR rendelet módosításáról;
A rendeletmódosítás a törvényi változások miatt kellett elvégezni.

6.             (Meghatározott össztömeget meghaladó gépjárművek helyi közútra történő behajtásához szükséges közútkezelői hozzájárulás kiadásáról, a közterület használatáról, védelméről és díjáról szóló 19/2008. (XI.28.) számú ÖR módosításáról;
Újra visszakerült a javaslat, átdolgozva, a tarifák csökkentésével, hogy még az igénybe vevőknek jobban megérje behajtási engedélyt venni, mint ’bliccelni’.

7.             A településrendezési eszközök módosításáról (HÉSZ) (Később kerül kiküldésre);
     A rendelet már többször volt a testület előtt, az előterjesztést elfogadták.

8.        Tájékoztató a csatorna beruházás finanszírozását biztosító hitelszerződések módosításáról
Diósd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete megismerte és elfogadja az Érd és Térsége Szennyvíztisztító telep rekonstrukciója és bővítése és szennyvízelvezető rendszer fejlesztése tárgyú beruházáshoz kapcsolódó, sajátrész finanszírozást biztosító hitelszerződések módosításáról szóló Tájékoztatót

9.        A Diósdi Nyugdíjas Klub méltányossági kérelméről;
- méltányossági alapon eltekint a Diósdi Nyugdíjas Klub esetében az önkormányzati bevételen kívüli saját bevételtől és a 2011. április 6-i Támogatási szerződésben foglalt összeg teljes harmadik részletét kéri átutálni a szervezetnek,
- kijelenti, hogy az önrész hiánya nem zárja ki a Diósdi Nyugdíjas Klubot a 2012. évi civil szervezetek számára kiírt pályázatból,

10.    Diósd, Ipar utca szilárd útburkolatának megépítéséről;
Diósd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a műszaki irodát, hogy az út és felszíni vízelvezetés megtervezésére kérjen be minimum három árajánlatot és azt terjessze be a következő testületi ülésre. A beadványról a terv ismeretében a későbbiekben dönt.

11.    Települési Szilárd hulladék elszállítására kiírt közbeszerzési eljárás eredményhirdetése;
       
Diósd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete, a Bíráló Bizottság döntése alapján a települési szilárd hulladék összegyűjtésére kiírt közbeszerzési eljárást a Kbt. 92. § szakaszának e) pontja alapján eredménytelennek nyilvánítja.

Ezzel egyidejűleg új közbeszerzésről döntött.

12.    Területi Állatvédelmi Őrség támogatásáról;
Diósd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a Területi Állatvédelmi Őrség tevékenységét az önkormányzat költségvetésének helyzetére tekintettel nem tudja támogatni.

13.   Tájékoztató a polgármesteri hatáskörben megállapított szociális segélyek kifizetéséről;
       A tájékoztatást tudomásul vette a testület. 

14. Diósd, Diófasor úti árok MÁV áteresz Jókai út közti szakasz csapadékvíz elvezetés felülvizsgálatáról és intézkedési javaslat kidolgozásáról;
          1.a Diósd, Diófasor úti árok MÁV áteresz - Jókai út közti szakasz – csapadékvíz elvezetés felülvizsgálatát és intézkedési javaslat elkészítését támogatja,
          2.a felülvizsgálat és tervezési, intézkedési javaslat elkészítésével megbízza a G.Á.L. Mérnöki Tervező Iroda Bt-t (1027 Budapest, Varsányi. I. u. 26-34.) 660.000 Ft+ÁFA összegű vállalkozói díjért,

15. Új közforgalmú gyógyszertár létesítésének kezdeményezéséről;

A törvény előírja, hogy  ekkora létszámnál lehetőséget kell teremteni 2 gyógyszertár üzemeltetésére, így a Önkormányzat kezdeményezi új közforgalmú gyógyszertár létesítését,
És felhatalmazza a Polgármestert, hogy a kezdeményezést nyújtsa be az Országos Tiszti-főorvosi Hivatalnak.

16. Koncessziós pályázat kiírásának és a koncessziós szerződésnek módosítása  az Érd Megyei Jogú Várossal, Tárnok Nagyközséggel közösen, a települések területén végzendő szennyvízkezelési közüzemi szolgáltatás ellátására;
A testület megtárgyalta és elfogadta az előterjesztést, azaz az új csatornahálózat üzemeltetésére kiírt pályázat tervezetet.
Plusz napirendek;

17. Falugazda Kft. 2011. I. féléves szakmai és pénzügyi beszámolójáról
Diósd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a Diósdi Falugazda Kft. 2011. I. féléves pénzügyi és szakmai beszámolóját megismerte és elfogadta.

18. új napirend;
277/2011. (IX. 26.) diósdi öh. a hosszú időtartamú közfoglalkoztatási pályázatról

Diósd Község Önkormányzat képviselő-testülete támogatja, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ által meghirdetett hosszú időtartamú közfoglalkoztatási pályázatokhoz szükséges önrészt az önkormányzat 2011. évi költségvetése terhére biztosítja

ZÁRT ÜLÉS:
 3 napirendet tárgyalt a testület, döntéseket hozott.

Bogó László

Kérni fogom a Hivatalt, hogy az előterjesztések anyagait tegyék fel utólag is a honlapra!                                       









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése